A luxusvilla már lejárt lemez, vegyél inkább egy saját kastélyt!

luxus Pusztaradvány birtok otthon Franciaország kastély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyerekként, a tündérmeséket olvasva talán te is ábrándoztál arról, milyen is lehetne egy varázslatos kastélyban élni. Nos, ami gyerekkorodban csak a képzeleted játéka volt, az most akár valóra is válhat - már ha jól meg van tömve a pénztárcád. Az alábbi több száz éves kastélyok csak arra várnak, hogy valaki ismét élettel töltse meg a falaikat.

Mint a mesékben

Ez a mesebeli francia kastély az ország déli részén, a Loire menti régióban található, és több mint 23 hektárnyi területen terül el. Tartozik hozzá öt melléképület, egy kedves kis kápolna, egy gyönyörű park, egy halastó, sőt még egy teniszpálya is. A kastélyt a 18. században építették, majd a 20. század elején felújították. Az épület alapterülete 497 m2, és összesen 21 hálószoba és 8 fürdőszoba található benne - tökéletes otthon lehet a nagycsaládosoknak vagy a nagy, tágas terek kedvelőinek. És hogy mennyi is az annyi? Ezt a festői ingatlant egészen pontosan 1 496 250 euróért, azaz 467 millió forintért lehet megvásárolni.

Forrás: chateaudelabasmaignee.com

Kastély kedvezményesen

Kastélyt jutányos áron? Naná! Jó, mondjuk, ez a jutányos ár meglehetősen relatív, de tény, hogy a korábban 1 473 400 eurós (460 millió forint) listaárat lecsökkentették 1 195 000 euróra, azaz 373 millió forintra. Szóval ez a pénztárcabarát vityilló Franciaország déli részén, a Languedoc-Roussillon régióban található, maga a birtok pedig majd 3 hektár területet ölel fel. Ehhez a különleges, 14. században épült kastélyhoz 12 hálószoba, 8 fürdőszoba és még egy várbörtön is tartozik. Bele sem merünk gondolni, mi mindent láthattak már az épület falai...

Forrás: leggett-immo.com

Élj úgy, mint egy igazi földesúr

A Franciaország középső részén, a Poitou-Charentes régióban található 15. századi kastélynak sem két fillér az ára: jövendőbeli tulajdonosának 4 750 000 eurót, tehát közel 1,5 milliárd forintot kell majd érte kicsengetnie. Hogy ebben a borsos árban mi minden van benne? Egy 32 hektáros birtok, amelyen a kastély mellett egy kápolna, egy gyönyörű francia stílusú kert, több istálló, egy teniszpálya és még egy uszoda is található. Plusz a kastély ura a birtok megvásárlásával egy külön bejáratú erdőcskét és legelőket is magáénak tudhat majd. Az épületben pedig 13 hálószoba és 6 fürdőszoba várja új lakóját.

/1508/kast_2015813165747

Huszadik századi elegancia

Az előzőekhez képest ez a bájos, zöld növényekkel befuttatott francia kastély egészen fiatalnak mondható: 1905-ben építették, de stílusában a reneszánsz jegyeit idézi. A kastélyhoz egy 5 hektáros birtok és egy úszómedence is tartozik, az épületben pedig 6 hálószoba és 3 fürdőszoba is található. Az eddigiekhez képest tehát jóval kisebb vityillóról van szó, ez pedig az ingatlan árában is megmutatkozik. Ha megjött a kedved, és te is egy varázslatos kastélyban szeretnéd tölteni mindennapjaidat, ez a kedves kis birtok "mindössze" 477 000 euróért, tehát 149 millió forintért a tied lehet.

Forrás: frenchestateagents.com

Éljen a hazai!

Hosszú éveken át gyűjtögettél (vagy csak nyertél a lottón), és végre megengedheted magadnak, hogy vásárolj egy valódi kastélyt? Akkor válaszd a hazait! A pusztaradványi Pallavicini-kastélyt feltehetően az 1850-es évek közepén építették. A birtok 3,5 hektárnyi területen fekszik Pusztaradvány falu közepén, egy ősfákkal borított domboldalon. A kastélyban összesen 7 hálószoba és 7 fürdőszoba található, az ára pedig nem kevesebb mint 243 millió forint.

Forrás: candela.hu, moulin.nl

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.