Iskolára felkészülni: találd meg a tökéletes íróasztalt

Forrás: Thinkstock -
asztal gyerekszoba iskola íróasztal tanulás számítógép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyakunkon az ősz, vele együtt pedig az iskolakezdés. A könyvek, füzetek, írószerek beszerezése mellett nem szabad elfeledkezni a megfelelő íróasztalról sem! Választáskor megannyi szempontot kell mérlegelni, alábbiakban összeszedtük a legfontosabbakat.

A méret a lényeg

Nagyon fontos az íróasztal magassága, figyelj arra, hogy lurkódnak semmiképpen ne kelljen görnyednie. Ma már számtalan "gyerekkel együtt növő" asztal közül választhatsz, amit az évek múlásával és gyermeked cseperedésével állítani lehet a használója méreteihez. Ha viszont nincs lehetőséged "gyerekkel együtt növőt" vásárolni, akkor se bánkódj, fix magasságú íróasztalokból rendkívül nagy a választék.

Forrás: Thinkstock

Elhelyezés

Törekedj arra, hogy az íróasztal lehetőleg ablak közelébe kerüljön, hogy megfelelő mennyiségű természetes fény érje az asztalnál munkálkodó gyerkőcöt. Arra is figyelj, hogy ha lehet, akkor az asztal helye a szoba egy nyugodtabb, kevésbé nyüzsgő sarkában legyen. A tökéletes elhelyezéshez pontosan mérd le a helyiséget, hogy méretben megfelelő bútort tudj találni.

Egyszerűen bonyolult

Sok-sok fiók? Több emeletnyi polcrendszer? Billentyűzettartó? Ma már übermodern íróasztalok garmadája közül lehet válogatni, igazából csak a szoba méretei, a gyerkőcöd ízlése és a pénztárcád szabhat határt: a kisebb, egyszerűbb, néhány tízezer forintostól egészen a több százezer forintos íróasztalokig számtalan variáció közül választhatsz. A te döntésed, hogy a funkcióra vagy inkább a dizájnra helyezed-e a hangsúlyt, de arra azért figyelj, hogy gyermeked a mindennapokban kényelmesen tudja majd használni.

Hogy segítsünk kicsit a választásban, az alábbiakban összeválogattunk néhány manapság divatos modellt. A te gyerekednek melyik jön be?

1. Impala 36 620 forint, 2. Inova bútor 51 500 forint, 3. Inova bútor 29 500 forint, 4. Jysk 37 500 forint, 5. Berone bútor 26 200 forint, 6. Kika 39 900 forint, 7. IKEA 119 980 forint

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.