Te élsz, vagy csak létezel? - Kövesd a világ legbefolyásosabb asszonyainak tanácsait

Oprah Winfrey élet siker Madeleine Albright tanács Kerry Washington J.K. Rowling Hillary Clinton munka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden reggel 6-kor kelsz, este 6-ig az irodában robotolsz. Monoton napok egymás után, kell a pénz, nem lehet lazsálni, a mókuskerék magába szippantott. A munka fontos, dolgozni kell, ám néha-néha mégis érdemes kicsit megállni és elgondolkozni az élet valódi értelmén.

Még a világ legkeményebb üzletasszonyai is úgy tartják, hogy az élet nem csupán a munkáról szól. Nem hiszed? Az alábbiakban összegyűjtöttük a világ öt legbefolyásosabb nőjének tanácsát.

Oprah Winfrey, műsorvezető, producer, üzletasszony

„Hiszem, hogy mindannyiunknak van egy személyes küldetése, amely olyan egyedi, mint az ujjlenyomatunk. Az a legbiztosabb út a sikerhez, ha azt csinálod, amit szeretsz, és megtalálod azt az utat, amelyen elindulva kemény munkával a többi ember számára is hasznos tudsz lenni. Mindeközben pedig engedd, hogy az univerzum energiái vezessenek."”

Madeleine Albright, politikus, az USA első női külügyminisztere

„Engem arra tanítottak, hogy ne a siker reményében dolgozzak keményen, hanem önmagáért a tenni akarásért, azért hogy tudjak segíteni másokon. Csak így tudtam megőrizni az életbe vetett hitemet.”

J. K. Rowling, a Harry Potter-sorozat írója

„Ha folyamatosan csak a sikert kergettem volna, lehet, hogy sosem találom meg a helyemet a világban. Azt a területet, amelyben valóban sikeres és boldog is tudok lenni, és amiről azt gondolom, hogy valóban odatartozom.”

Hillary Clinton, amerikai politikus

„Az, hogy van egy karriered, nem jelenti azt, hogy életed is van. Nem szabad összetéveszteni a kettőt.”

Kerry Washington, színésznő

„Te, csak is te magad vagy az a személy, aki arra született, hogy megélje a neki rendeltetett életet. Ne halaszd el.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.