Egy világ, ahol a szolid és harsány színek és formák játékos összhangban megférnek egymás mellett, ahol ötvöződik a bizarr a csúcstechnológiával, és ahol a minimalista stílus cseppnyi pajkossággal és extravaganciával keveredik. Lépj be Marcel Wanders világába, és ámulj el formabontó látásmódján. 

A MesterForrás: AFP

Marcel Wanders napjaink egyik legünnepeltebb formatervezője, akit a New York Times "a designvilág Lady Gagá"-jának is nevezett. A holland származású tervező az arnhemi School of the Artson szerezte diplomáját 1988-ban, hírnevét pedig 1996-ban a Cappellini számára tervezett, ikonikussá vált, kötött székével alapozta meg. Ma már igazi világsztár, aki Európa olyan meghatározó designmárkáival dolgozik, mint B&B Italia, a Bisazza, a Poliform, a Moroso, a Flos, a Boffi vagy a Cappellini. Több fontos designdíj zsűrijének is a tagja, és több helyen tanít is. Munkái a világ számos múzeumában fellelhetőek, 1999-ben pedig a New York-i bemutatkozó kiállítása után sajátos dizájnteóriáit könyvben is kiadta.

Wanders éppúgy tervez tömegtermelésre szánt tárgyakat, mint exkluzív, limitált szériákat, emellett pedig építészeti és belsőépítészeti projektekben is részt vesz. A következőkben az egyik legextravagánsabb belsőépítészeti munkájából szeretnénk némi ízelítőt adni - Wanders nemrégiben egy tajpeji rezidencia különleges enteriőrjét álmodta meg.

Rezidencia Tajpejben

A mély színek, a világos és sötét árnyalatok kontrasztja titokzatos és egyben csábító hangulattal töltik meg a tereket. Nézd végig képeinket, és ámulj el te is Marcel Wanders formabontó tehetségén. 

Háló és gardróbForrás: marcelwanders.com
LoungeForrás: marcelwanders.com
ÉtkezőForrás: marcelwanders.com
NappaliForrás: marcelwanders.com