Újra kifutón a Down-szindrómás modell, Madeline Stuart

Forrás: Instagram / Madeline Stuart -
Madeline Stuart Divathét Ausztrália New York
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 18 éves, down-szindrómás lány minden vágya az volt, hogy modell legyen. Korábban egy fitnesz-ruházat modelljeként tűnt fel, ezúttal pedig a New York-i divathéten lép kifutóra. 

Madeline mindent megtett célja elérésre érdekében: 18 kilótól szabadult meg. Úgy tűnik, hogy a sok erőfeszítés meghozta a gyümölcsét, és most a lány minden álma valóra válhat: végigsétálhat a világ egyik leghíresebb divatbemutatójának kifutóján. Ezzel a második Down-szindrómás ember lesz, aki valaha modellként szerepelt a rangos divateseményen. Az első Jamie Brewer aktivista és színésznő volt, aki idén februárban Carrie Hammer divatshow-ján mutatta be a tervező egyik kreációját.

Madeline Stuart Forrás: Instagram / Madeline Stuart

Mi is az a down-szindróma?

Egy súlyos genetikai rendellenességről beszélünk, ami a 21. kromoszóma hibás osztódásának következtében jön létre. A rendellenesség többnyire nem öröklődik, de kialakulásában meghatározó a szülők életkora: a Down-szindrómás baba születésének esélye drámaian megnő az anyukák 40. és az apukák 50. életéve körül. A modern technikák, kromoszóma-vizsgálatok és ultrahangos eljárások segítségével ma már nagy biztonsággal kiszűrhető a születendő gyermek esetleges genetikai rendellenessége. Tény azonban, hogy az utóbbi időben nagymértékű nyitottság tapasztalható a szülők részéről: pozitív diagnózis vagy magas kockázati tényezők tudatában is egyre többen vállalják a Down-szindrómás babákat.
Döbbenetes! Ellopták az arcképét és pólóra nyomtatták http://www.life.hu/trend/20150814-elloptak-az-arcat-es-polora-nyomtattak-pert-nyert-a-fiatal-fodrasz-melanie-armsden-akinek-arckepet.htmlMelanie Armsden, a 28 éves fodrász kisebb sokkot kapott, amikor egyik vedége átküldött neki egy fotót egy pólóról. A csatolmányt megnyitva ugyanis rájött: ő maga, illetve saját arcképe szerepel az áruházlánc által forgalmazott felsőkön. TrendOrigoHoppá! Micsoda tetoválást villantott Beyoncé! Intim testrész, intim fotóhttp://www.life.hu/trend/20150814-micsoda-tetovalast-villantott-beyonce-blow-felirat-a-hasan-ami-azt-jelenti-fuj.htmlBeyoncé, a szuperszexi és szuperdögös énekesnő büszke csodálatos testére. És nem fél dekorálni azt. TrendOrigoKulcsár Edina Baywatch-lánynak öltözött - szuperszexi fotóhttp://www.life.hu/trend/20150805-kulcsar-edina-baywatch-lanynak-oltozott.htmlKulcsár Edina Baywatch-lánynak öltözött, így pózolt egy vitorláshajón.TrendFotó: Zsigmond László/Life.huAlexander Skarsgardot női ruhában kapták lencsevégrehttp://www.life.hu/trend/20150805-alexander-skarsgardot-noi-ruhaban-kaptak-lencsevegre-a-voros-szonyegen-san-franciscoban.htmlBotrányos megjelenés: a világhírű Alexander Skarsgard női ruhában lépett a vörös szönyegre egy san fransisco-i eseményen.Trend--Elképesztő stílusbaki: hogy néz már ki Katie Holmes?http://www.life.hu/trend/20150805-elkepeszto-stilusbaki-hogy-nez-mar-ki-katie-holmes-piros-mintas-leggingsben-tusarkuban-hatizsakkal.htmlKatie Holmes - a szerény, mindig csinos és elegáns színésznő, aki már-már szürke egérként tűnik fel egy-egy eseményen, ezúttal nem bízta a véletlenre: elképesztő outfitjének hála minden szempár rászegeződött. Trend--Ilyen dögös reklámot még nem láttunk! Meztelen nők puncitáskákat mutogatnak (18+)http://www.life.hu/trend/20150722-a-damnsel-taskamarka-reklamjaban-meztelen-nok-tancolnak-es-puncitaskakat-mutatnak-be.htmlA DAMNsel táskamárka új kollekciója nem mindennapi. És az sem, ahogyan reklámozzák azokat.TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.