Melanie Gaydos, akit a divatvilág legújabb üdvöskéjeként emlegetnek, veleszületett genetikai betegségéből csinált magának karriert modellként.

Sokkal jobban érzik magukat az emberek akkor, ha vannak fogak a számban. De ettől még nem lesznek- mondta Melanie Gaydos a Daily Mailnek adott interjújában.

Forrás: AFP/Mike Pont

A 27 éves lánynak ritka genetikai betegsége, az úgynevezett ectodermal dysplasiája miatt nincsenek maradandó fogai: ez a rendellenesség befolyásolja ugyanis többek között a csontok, a porcok, a bőr és a fogak növekedését. Melanie-nak mindemellett szájpadhasadása és alopeciája is van - utóbbinak köszönheti kopaszságát, és a kezeletlen benőtt szempillája miatt okozott részleges vakságát is.

Forrás: Instagram/Melanie Gaydos

A fiatal lány azonban nem adta fel szereplés iránti vágyát, és pont kapóra jött neki egy modellügynökség ajánlata, aki érdekes, egyedi arcokat keresett portfóliójába. Melanie-t nem sokkal később megkereste a híres spanyol fotós, Eugenio Recuenco, akinek fotóin keresztül egyre többen felfigyeltek nem mindennapi szépségére. Így került a német Rammstein egyik videóklipjébe is többek között. Nem szokott zavarni és soha nem is zavart a rendellenességem. Vagy ha igen, az a többi ember miatt volt - magyarázta a brit lapnak a modell, aki a botrányhősnő Miley Cyrust is a rajongói között tudhatja.