Courtney Howell korábban heroinfüggőségének kezelésére szedte a gyógyszert, amelyből egyik este 17 hónapos lányának is adott, mert nem akart elaludni. A gyerek belehalt a mérgezésbe.

Sokat sírt és nehezen akart elaludni Courtney Howell 17 hónapos kislánya, ezért a 27 éves utah-i anyuka úgy döntött, metadont tesz a gyerek cumisüvegébe, hogy könnyebben menjen az altatás - írja a The Huffington Post.

A kép illusztráció.Forrás: Thinkstock

A korábban heroinfüggőséggel kezelt Howell azonban túl sok gyógyszert tett a csöppség cumisüvegébe. A kislány belehalt a mérgezésbe.

Mi a metadon?
A Wikipédia szerint a metadon egy hatása lényegében a morfiuméhoz hasonló. Függőséget okoz, az elvonási tünetek azonban csak 2-4 nap múlva jelentkeznek, és sokkal enyhébbek is, ezért alkalmazzák sokszor őket elvonókúrák alkalmával, például heroinfüggők kezelésére.

A 2014 márciusában történt eset ügyében szerdán született ítélet: a bíróság 15 évet adott emberölésért és még 15 évet azért, amiért jogtalanul vényköteles gyógykészítményt adott gyermekének. Howell sokáig tagadta bűnösségét, végül idén júliusban beismerte, valóban ő a hibás gyermeke haláláért.

Naponta megvívom magammal ezt a véget nem érő harcot, hogy megpróbáljak megbocsátani önmagamnak.Nem tudom helyrehozni azt, amit tettem, nem tudom visszaadni a lányomnak az életét" - így szólt Howell védőbeszédjében.

David Hamilton bíró szerint esélye sem volt a gyereknek, aki metadonfüggőként született, amikor pedig kihívta a mentőket hozzá, nem mondta meg nekik, hogy mit adott előtte a kislánynak.