30 év börtön kapott az anya, aki metadont adott kislányának, hogy könnyebben elaludjon

Forrás: Thinkstock -
édesanya metadon gyógyszer heroin börtön kislány bíróság függőség altatás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Courtney Howell korábban heroinfüggőségének kezelésére szedte a gyógyszert, amelyből egyik este 17 hónapos lányának is adott, mert nem akart elaludni. A gyerek belehalt a mérgezésbe.

Sokat sírt és nehezen akart elaludni Courtney Howell 17 hónapos kislánya, ezért a 27 éves utah-i anyuka úgy döntött, metadont tesz a gyerek cumisüvegébe, hogy könnyebben menjen az altatás - írja a The Huffington Post.

A kép illusztráció. Forrás: Thinkstock

A korábban heroinfüggőséggel kezelt Howell azonban túl sok gyógyszert tett a csöppség cumisüvegébe. A kislány belehalt a mérgezésbe.

Mi a metadon?

A Wikipédia szerint a metadon egy hatása lényegében a morfiuméhoz hasonló. Függőséget okoz, az elvonási tünetek azonban csak 2-4 nap múlva jelentkeznek, és sokkal enyhébbek is, ezért alkalmazzák sokszor őket elvonókúrák alkalmával, például heroinfüggők kezelésére.

A 2014 márciusában történt eset ügyében szerdán született ítélet: a bíróság 15 évet adott emberölésért és még 15 évet azért, amiért jogtalanul vényköteles gyógykészítményt adott gyermekének. Howell sokáig tagadta bűnösségét, végül idén júliusban beismerte, valóban ő a hibás gyermeke haláláért.

David Hamilton bíró szerint esélye sem volt a gyereknek, aki metadonfüggőként született, amikor pedig kihívta a mentőket hozzá, nem mondta meg nekik, hogy mit adott előtte a kislánynak.

Már 7 évesen heroinfüggő volt! A saját anyja szoktatta rá!http://www.life.hu/csalad/20150827-het-evesen-heroinfuggo-volt-amit-a-sajat-anyja-eroszakolt-ra-most-normalis-eletet-el.htmlEmma Monks első babája születésével változtatott az életén: kilépett anyja árnyékából, hogy boldog gyerekkort biztosítson a kicsinek – mást, mint amilyenben neki kellett felnőnie.Család--Extrém pornó birtoklásáért ítélték el a férfit - Kutyák és gyerekek voltak a felvételekenhttp://www.life.hu/news/20150902-extrem-porno-birtoklasaert-iteltek-el-a-ferfit.htmlA húszéves férfi tagadja, hogy extrém szexvideókat csinált és terjesztett volna, a rendőrség azonban állítja, így volt.NewsThinkstockValahányszor összeveszünk, ő lefekszik mással - Élet egy szexfüggő férj melletthttp://www.life.hu/intim/20150802-ilyen-az-elet-egy-szexfuggo-ferj-mellett-sophie-es-adi-torteneten-keresztul.htmlAz Egyesült Államokban élő 31 éves Sophie Jaffe szinte azonnal beleszeretett Adiba, és hamarosan hozzá is ment, ám csak évekkel később jött rá, hogy férje szexfüggő. Az alábbiakban arról mesél, hogyan oldották meg együtt ezt a helyzetet, és mi a titka annak, hogy kapcsolatuk ma erősebb, mint valaha.IntimThinkstockA nagy kérdés - Igyon, vagy ne igyon tejet a gyerek? http://www.life.hu/drlife/20150827-az-orvosok-sem-tudjak-eldonteni-hogy-art-vagy-sem-a-laktoz-a-gyerekenek.htmlMelyik szülőben ne merült föl volna ez a kérdés? A tejfogyasztás fontossága és élettani hatásai igencsak megosztó kérdések az orvosok körében is, így sokszor az ember csak kapkodja a fejét, mi is a helyes megoldás. Nézzünk egy kicsit utána a témának. Dr. Life--Kitálalt a modell: Cara Delevingne az édesanyja heroinfüggőségéről mesélthttp://www.life.hu/sztarok/20150620-cara-delevingne-modell-anyja-heroinfuggosegerol-meselt.htmlNapjaink egyik legismertebb modellje egy interjúban vallott arról a súlyos titokról, amit gyermekkora óta cipel magában. TV + Sztárok--A szupermarket bevásárlókocsijában felejtette gyerekét az édesanyahttp://www.life.hu/csalad/20150901-egy-edesanya-a-szupermarket-bevasarlokocsijaban-felejtette-a-gyereket.htmlEgy rendőr talált rá arra a kisbabára, akiről a nagy sietségben elfeledkezett édesanyja. Most az egész internet őt támadja.CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.