Megkötöttétek az adásvételit, kezedben a kulcs, kitűzve a költözködés napja. Mielőtt azonban elkezdenéd bezsákolni az egész eddigi életedet, érdemes jól átgondolnod és mérlegelned, mire lesz valóban szükséged új otthonodban.

Lehet, hogy régi lakásod minden egyes kacatja a szívedhez nőtt, mégis vannak olyan dolgok, amikről jobb, ha lemondasz, és nem cűgölöd őket magaddal. Az alábbiakban pontokba szedtük azokat a holmikat, amiktől bizony érdemes fájó búcsút venned.

Forrás: Thinkstock
  • Azokat a ruhákat, amiket nem hordtál már 3-5 éve, felesleges bezsákolnod, hiszen valószínűleg ezután sem fogod őket elővenni. Ajándékozd inkább el! Egy ilyen irányelv megkönnyíti, hogy átlépj bizonyos nosztalgikus ragaszkodásokat is.
  • Gyorsfagyasztott kaják: ne bajlódj velük! Totál felesleges a mélyhűtőd tartalmát magaddal hurcibálni, ha tudod, add oda inkább valamelyik szomszédodnak, ismerősödnek vagy esetleg rászorulóknak.
  • Használt szappanok, félig üres tusfürdős flakonok: kifolyik, ragad, csak a macera van velük! Ugyanaz a helyzet, mint az előbbiekben: inkább ajándékozd oda őket valakinek.
  • Cserepes növények: na jó itt már kicsit kényesebb a helyzet. "Házi kedvencétől" senki sem válik meg szívesen, viszont érdemes átgondolnod, hogy zöld barátod vajon épségben túl fogja-e élni a dobozolást, zötykölődést és az ezzel járó megpróbáltatásokat. Lehet, hogy jobb helye lesz egy kedves szomszédnál, aki majd ugyanolyan szeretettel fogja gondozni, ahogyan te tetted.