A rendőrség letartoztatott egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy feleségét és felnőtt fiát jogellenesen, embertelen körülmények között tartotta fogva évekig.

A fogva tartó Edgardo Oviedo házaForrás: bbc.com

Az eset Argentínában történt és a BBC számolt be róla. A tengerparton fekvő Mar Del Plata nevű városban élő, 66 éves Edgardo Oviedo házának hátsó részében volt kialakítva az a mocskos szoba, ahol a férfi embertelen körülmények között tartotta fogva feleségét és 32 éves fiát. A szobában a rendőrök tányérokon kutyakaja maradékokat is találtak, valószínűleg azzal etette Oviedo a foglyait. A hatóságok beszámolója szerint a nő súlyos mentális problémákkal küzd, míg fia alig tud egyáltalán beszélni.

A terror háza belülrőlForrás: infonews.com

A legmegdöbbentőbb az egész esetben az, hogy Oviedot – aki egyébként egy építőipari munkás, és korábbi szakszervezeti vezető – másik két, szintén a környéken élő fia jelentette fel a rendőrségen…több évnyi közömbös hallgatás után. Mindezt apjuktól való túlzott félelmükkel magyarázták. A fogva tartott anyjuk és testvérük is biztosan megérti őket.