Itt van az ősz, itt van újra... Itt az ideje, hogy alaposan felkészülj a szezonváltásra, hiszen az ősz közeledtét a bőr is megérzi. Larion Oscar sminkmester megmutatja, hogyan kezdj neki a piperéid ősziesítésének. 

Forrás: Thinkstock

Radírozz!

Fontos, hogy felkészítsd a bőrödet, és mindennap körültekintően ápold. Vedd figyelembe a bőrtípusod igényeit – érdemes például hetente radírozni. Az arcradírozás után a bőr fellélegzik,  hiszen eltávolítod az elhalt hámsejteket. Meghálálja, hisz sokkal hatékonyabbak lesznek arcápolóid. Érdemes hetente kényeztető gyümölcspakolásokkal javítani a bőr vitaminháztartását.  

Hidratálj! 

Ősszel is fontos a külső-belső vízháztartás szinten tartása, ezért körültekintően tisztítsd bőrtípusodnak megfelelően a bőrt, és ne feledkezz meg a hidratálásról sem. A vízhiánytól nyúzottabbnak látszik az ember arca, és a ráncok elmélyüléséért is a dehidráltság felelős.  Igyál naponta 2-3 liter minőségi folyadékot! Ha klimatizált helyiségben töltesz sok időt, akkor termálvízzel frissítsd fel magad nap közben, mert a klíma szárítja a bőrt. 

Csókálló ajkak 

A szádra is fektess nagy hangsúlyt, a nyelvedet tartsd a helyén, ne nyálazd az ajkaidat; a nyál ugyanis érintkezésbe lép a levegővel, és még jobban kiszárítja a bőrt. Ha ezt érzékeled, gondolj arra, ennek az az oka, hogy kialakult a vízhiány, ezért inkább pótold a vizet a szervezetedben! Emellett hetente radírozd le az ajkadat, hogy ápolt és puha maradjon, majd ajakápoló balzsammal ápold naponta.

Forrás: Thinkstock

Őszi sminkellenőrzés

Érdemes leellenőrizni a sminkjeidet is. Nézd meg a szavatosságukat; ha elváltozást tapasztalsz, szabadulj meg tőlük, hisz többet árt, mint használ, ha romlott terméket teszel magadra.  A szempillaspirálok a felbontás után 3 hónapig őrzik meg szavatosságukat; ha csomós a festék, az intő jel arra, hogy ne használd tovább. A szem- és ajakceruzákat minden használat előtt hegyezd ki, így lehet újra higiénikus és friss. Mindig tiszta kézzel nyúlj az arcodhoz, főleg ha kézzel szeretsz feltenni sminket az arcodra. Ha eszközöket használsz a tökéletes kinézethez, akkor azokat is érdemes megnézni. Legyen tökéletesen szeparált és tiszta a neszesszered, amiben tárolod az arcszépítő szereidet.

Forrás: Thinkstock

Az alapozószivacsot, ecseteket minden használat után érdemes megtisztítani. Az alapozót kimosni a szivacsból úgy a legkönnyebb, ha a benedvesített szivacsot többször megdörzsölöd, majd az ujjaiddal addig mosod, míg ugyanolyan színű nem lesz, mint használat előtt. Ha mindennap sminkelsz, érdemes beszerezned erre a célra kapható ecsetmosó folyadékot is. Olyat, ami tisztítja és fertőtleníti is egyben a sminkszereket, erre egyébként a tiszta alkohol is kitűnő. Az ecseteidet hetente egyszer érdemes egy alapos "habfürdővel" kényeztetni. Egészen pontosan samponos vízben is átmosni, mert ugye hosszú távon akarjuk használni drága, eredeti szőrecseteinket. Gondolj csak a hajadra – az ecsetszőr rugalmassága és fénye múlik rajta. A "nagymosás" után az ecseteket fektetve hagyjuk megszáradni – egy törülköző épp kielégítő erre a célra.

Évek óta kényeztetem így varázsecseteimet, és meghálálják, hisz bejárták velem Japánt és New Yorkot is!