Vitát robbantott a modell, Molly Bair, akinek fotói anorexiás oldalakon jelentek meg

Forrás: Instagram/ Molly Bair -
étkezési zavar negatív vékony kritika testtömeg-index anorexia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amíg sok tervező már extrém szépségeket is szívesen lát a kifutókon, vannak helyek, ahol még mindig a magas, csontsovány lányok a legkeresettebbek.

Újabb sztár született a modellek között, aki nem plus size, nem Down-szindrómás, és nincs is ritka genetikai rendellenessége. A 18 éves Molly Bair azzal vált híressé, hogy nagyon sovány. A lány, aki a leghíresebb tervezőkkel dolgozik együtt (Alexander Wang, Prada és Gucci), rengeteg negatív kritikát kapott az utóbbi időben.

Forrás: Instagram/ Molly Bair

Képei ugyanis felkerültek egy olyan oldalra, ahol fiatalok étkezési problémáiról és az anorexiáról írnak. Emiatt robbant ki egy újabb botrány arról: hogyan is kellene kinéznie egy modellnek. Sokak szerint egységesen mindenhol be kell vezetni egy minimum testtömeg-indexet, ami alatt nem léphetnek kifutóra a lányok. Ez egyébként már sok helyen működik is. A vékony lányok szerint azonban ez negatív diszkrimináció velük szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.