Sosincs késő belekezdeni az edzésbe! Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat mutat be, amelyekkel garantáltan csúcsformába kerülsz. Barbi a héten egy futótechnikai edzésre látogatott el, ami nagyon hasznos lenne mindenkinek, aki rendszeresen fut!

Tavasszal életem olyan szakaszába értem, ahol a futás egyre inkább kezdett a központba kerülni. A munka utáni órákba belecsempésztem az esti futásokat, és indultam egy futóversenyen is – ez tényleg nagy szó, tekintve, hogy mennyire nem szerettem azelőtt a gyalogkakukkodást. Mivel nem akartam lóbáló, öt perc után kifulladó technikával folytatni az újdonsült (ám a bringát nem kiváltó) hobbimat, elmentem egy futótechnikai edzésre. Nagyon-nagyon hasznos volt!

Forrás: Hámori Barbi

A bemutatkozás után egyből kimegyünk a terepre, ahol az edzőtől azt a feladatot kapom, hogy fussak körbe a pályán úgy, ahogy amúgy szoktam, nincs elvárás, és ne is görcsöljek rá. Két kör után megkaptam a „diagnózist": ülve futok (azaz a medencémet beejtem, ezért a fenekemet is hátratolom mozgás közben) és sarokra érkezem. Ez válasz arra, hogy miért fájt a csípőm és olykor a térdem a korábbi alkalmakkor. 

Ha érdekel a teljes bejegyzés, és szeretnéd tudni, miért nagyon hasznos még egy futóedzés, kattints IDE, a Move it, Blondie! blogra!