Lapos popsi, zavaró úszógumi - válaszd ki a tökéletes farmert az alakodra!

fashion week nadrág stílus farmer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kétség sem férhet ahhoz, hogy a farmer minden szezonban alapdarab. Szerencsések azok a lányok, akiken minden fazon és szín jól áll, ám sajnos a nők többségének nincs ennyire könnyű dolga. Ha viszont megvan A Farmer, az abszolút kincset ér, hiszen a sportos napoktól kezdve az irodai szetteken át az elegáns holmikig bármivel kombinálható. Szemes Nóra személyi stylistot kérdeztük arról, hogyan válasszunk farmert az alakunkra. 
Forrás: Thinkstock

A boyfriend jeans még mindig hódít, csak úgy, mint a csőfazonok, a kertésznacik, a mom jeans vagy a nagy visszatérő, a bő szárú nadrág. Ha karcsú vagy és arányos alkatú, akkor te vagy az, akin szinte minden jól áll, ám a nők többsége sajnos nem ennyire szerencsés. Szemes Nóra elárulta, mire érdemes figyelni, ha itt-ott van egy kis felesleg, a csípő kicsit szélesebb, vagy a popsi nem olyan kerek, mint a modelleké.

Vékony derék

Mindegy, hogy 36-os vagy 44-es a méreted, ha a csípődhöz képest vékony, karcsú a derakad, bátran válassz most nagyon divatos, magas derekú farmert. Ezek a darabok a homokóra és körte alkatú nőkön mutatnak a legjobban, mert hangsúlyozzák a vékony derekat. Ha azonban van egy pici hasad, akkor sem kell lemondanod a magas derékról, viszont akkor köldökig érő fazont válassz.

Erősebb derék, úszógumi

Ha hastájékon van a felesleged, akkor nem árt kerülni a csípőfazonú nadrágokat, helyettük érdemes olyanokat választani, amik kicsit magasabb derekúak.

Lapos popsi

Ha a feneked inkább laposabb, mint nőies, kerek, akkor se keseredj el: számtalan fazonú farmer van, ami rajtad mutat a legjobban. Válassz csípőfazonú darabokat, a magas derakat azonban hanyagold. Rajtad kifejezetten jól áll a boyfriend jeans! Nézhetsz magadnak olyan farmert is, aminek a fenékrészén van egy látványosabb, akár ráhajtós zseb, mert ez optikailag kerekebbnek mutatja a fenekedet.

Forrás: Thinkstock

Kerek popsi

Ha nőiesek a formáid, bátran választhatsz zseb nélküli nadrágokat, vagy klasszikus, sima zsebes fazonokat. Ha a testalkathoz képest is nagyobb, kerekebb a feneked, mindenképp sima zsebes alsót válassz.

Ennyit számít a comb

Ha vékony, nem összeérő combjaid vannak, akkor a skinny farmerokat neked találták ki! Ha kicsit vastagabbak a combjaid, de a comb és a vádli között nincs nagy különbség, akkor is bátran viselj csőszárú farmert. Ha azonban nagy a comb és a vádli vastagsága között az eltérés, ne ilyen fazonra voksolj, mert még jobban kiemeli a különbséget. A vastagabb combú nőknek a bő szárú farmerokat is érdemes kerülniük, ezek ugyanis még jobban vastagítják a combot.

Az anyagnál a koptatás is számít: míg a vastag combot kiemeli a koptatás, addig a vékonynál kifejezetten előnyös.

A vádli mérete sem mindegy: a skinny, bokában szűk fazonok azoknak állnak jól, akiknek vékony a vádlijuk vagy a combjuk.

A slim fazonok is szűkek, de bokában kissé elállnak; ezeket azok is bátran viselhetik, akiknek erősebb a vádlijuk.

Az egyenes fazon egy igazi jolly joker: ezeknél a típusoknál minden alkat megtalálhatja a hozzá passzoló farmert.

Forrás: Thinkstock

A boot cut szabású nadrágok lefelé enyhén bővülnek, ezeket azonban az alacsony lányok kerüljék, mert összenyomja őket.

A trapéznadrágok a karcsú, magas lányokon mutatnak a legjobban, vagy akkor, ha valaki nagyon magas talpú cipővel vagy éktalpú lábbelivel viseli őket.

Felhajtások

Mostanában nagyon trendi felhajtani a farmert is, ám sokan épp itt rontják el a dolgot. A 7/8-os farmerok nagyon praktikusak,mert azoknak is jól állnak, akiknek vastagabb a bokájuk és a vádlijuk, és télen, csizmákba téve is kényelmesek. Arra azonban figyelj, hogy ha túl hosszú farmert veszel, és sok anyagot hajtasz fel, nagyon megrövidíted a lábat. Ha beleszerettél egy túl hosszú nadrágba , érdemes varrónővel vágatni belőle, hogy ha fel is hajtod a szárát, az ne több réteg anyag legyen!

Nyerd meg a legújabb női farmerkollekció egyik darabját, és nyerj egy professzionális divatfotózást! A részleteket ITT olvashatod!

Támogatott tartalom

A hónap színe: a farmerkékhttp://www.life.hu/trend/20150507-divat-es-trend-a-honap-szine-a-farmerkek.htmlHa nem tudod elképzelni a ruhatáradat farmer nélkül, akkor egészen biztosan szívesen viselsz farmerkéket is. Mi imádjuk ezt a színt, mert nagyon sokoldalú, és sok más színnel kombinálható. Mutatjuk is, hogyan!TrendThinkstockKertésznaci kontra boyfriend jeans - milyen farmert vegyek tavaszra?http://www.life.hu/trend/20150314-nagy-tavaszi-farmerkorkep-2015-ben.htmlLehet tél vagy nyár, egy (vagy több) jó farmer sosem hiányozhat a gardróbból, hiszen ez az a ruhadarab, ami körítéstől függően szinte minden alkalomra bevethető. Stylist segítségével utána is jártunk, mely darabok most a legmenőbbek, és persze eláruljuk azt is, milyen testalkathoz melyek passzolnak a legjobban. TrendThinkstockŐszi farmermánia - válogass 10.000 forint alatt!http://www.life.hu/trend/20141007-divat-es-trend-meno-es-divatos-farmerok-oszre.htmlNem múlhat el szezon legalább egy új farmer beszerzése nélkül. Ha nem akarsz drágán szert tenni egy-egy trendi darabra, akkor is van miből válogatnod - mutatunk néhány idei farmert 10.000 forint alatt.Trend--Farmersort és maxiruha - fesztiválozz világsztár módra!http://www.life.hu/trend/20140701-fesztivalszezon-igy-oltozz-fel-ha-fesztivalra-mesz-lesd-el-alessandra-ambrosio-kendall-jenner.htmlJúlius elején itthon is beindul a fesztiválszezon, a világsztárok azonban már kibulizták magukat a Coachella és a Glastonbury koncertjei alatt. Ha tanácstalan vagy, mit viselj a VOLT-on, vagy a Balaton Soundon, lesd el a hírességek trükkjeit - ők így rakják össze a fesztiválszetteket. Trend--Csinosak, vagányak, dögösek - 6 cipő, ami biztosan hódít idén ősszelhttp://www.life.hu/trend/20150916-oszi-cipomustra-divatos-cipok-2015-oszere-fazonok-amiket-erdemes-beszerezni.htmlBár újra beköszöntött kicsit a kánikula, azért lassan itt az ideje felkészülni az őszre. Kevés izgalmasabb dolog van a cipővásárlásnál - megmutatjuk, mi az a 6 fazon, ami abszolút hódít az új szezonban. Trend--Őszi rúzsorgia: 3 szín, amit nem hiányozhat a nesszeszeredbőlhttp://www.life.hu/trend/20150915-oszi-ruzsorgia-smink-3-szin-amit-erdemes-kiprobalni-iden-osszel.htmlTombol a 90-es évek, már ami a rúzsszíneket illeti. Káprázatos a szezon színvilága a nude árnyalatoktól a barnás tónusokon keresztül a részegítő borvörösön át a bíborig. Larion Oscar sminkmester elárulta, melyik az a három fantasztikus szín, amivel Te is trendi lehetsz idén ősszel.Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.