Kétség sem férhet ahhoz, hogy a farmer minden szezonban alapdarab. Szerencsések azok a lányok, akiken minden fazon és szín jól áll, ám sajnos a nők többségének nincs ennyire könnyű dolga. Ha viszont megvan A Farmer, az abszolút kincset ér, hiszen a sportos napoktól kezdve az irodai szetteken át az elegáns holmikig bármivel kombinálható. Szemes Nóra személyi stylistot kérdeztük arról, hogyan válasszunk farmert az alakunkra. 

Forrás: Thinkstock

A boyfriend jeans még mindig hódít, csak úgy, mint a csőfazonok, a kertésznacik, a mom jeans vagy a nagy visszatérő, a bő szárú nadrág. Ha karcsú vagy és arányos alkatú, akkor te vagy az, akin szinte minden jól áll, ám a nők többsége sajnos nem ennyire szerencsés. Szemes Nóra elárulta, mire érdemes figyelni, ha itt-ott van egy kis felesleg, a csípő kicsit szélesebb, vagy a popsi nem olyan kerek, mint a modelleké. 

Vékony derék

Mindegy, hogy 36-os vagy 44-es a méreted, ha a csípődhöz képest vékony, karcsú a derakad, bátran válassz most nagyon divatos, magas derekú farmert. Ezek a darabok a homokóra és körte alkatú nőkön mutatnak a legjobban, mert hangsúlyozzák a vékony derekat. Ha azonban van egy pici hasad, akkor sem kell lemondanod a magas derékról, viszont akkor köldökig érő fazont válassz. 

Erősebb derék, úszógumi

Ha hastájékon van a felesleged, akkor nem árt kerülni a csípőfazonú nadrágokat, helyettük érdemes olyanokat választani, amik kicsit magasabb derekúak. 

Lapos popsi

Ha a feneked inkább laposabb, mint nőies, kerek, akkor se keseredj el: számtalan fazonú farmer van, ami rajtad mutat a legjobban. Válassz csípőfazonú darabokat, a magas derakat azonban hanyagold. Rajtad kifejezetten jól áll a boyfriend jeans! Nézhetsz magadnak olyan farmert is, aminek a fenékrészén van egy látványosabb, akár ráhajtós zseb, mert ez optikailag kerekebbnek mutatja a fenekedet. 

Forrás: Thinkstock

Kerek popsi

Ha nőiesek a formáid, bátran választhatsz zseb nélküli nadrágokat, vagy klasszikus, sima zsebes fazonokat. Ha a testalkathoz képest is nagyobb, kerekebb a feneked, mindenképp sima zsebes alsót válassz.

Ennyit számít a comb

Ha vékony, nem összeérő combjaid vannak, akkor a skinny farmerokat neked találták ki! Ha kicsit vastagabbak a combjaid, de a comb és a vádli között nincs nagy különbség, akkor is bátran viselj csőszárú farmert. Ha azonban nagy a comb és a vádli vastagsága között az eltérés, ne ilyen fazonra voksolj, mert még jobban kiemeli a különbséget. A vastagabb combú nőknek a bő szárú farmerokat is érdemes kerülniük, ezek ugyanis még jobban vastagítják a combot. 

Az anyagnál a koptatás is számít: míg a vastag combot kiemeli a koptatás, addig a vékonynál kifejezetten előnyös. 

A vádli mérete sem mindegy: a skinny, bokában szűk fazonok azoknak állnak jól, akiknek vékony a vádlijuk vagy a combjuk.

A slim fazonok is szűkek, de bokában kissé elállnak; ezeket azok is bátran viselhetik, akiknek erősebb a vádlijuk. 

Az egyenes fazon egy igazi jolly joker: ezeknél a típusoknál minden alkat megtalálhatja a hozzá passzoló farmert. 

Forrás: Thinkstock

A boot cut szabású nadrágok lefelé enyhén bővülnek, ezeket azonban az alacsony lányok kerüljék, mert összenyomja őket. 

A trapéznadrágok a karcsú, magas lányokon mutatnak a legjobban, vagy akkor, ha valaki nagyon magas talpú cipővel vagy éktalpú lábbelivel viseli őket. 

Felhajtások

Mostanában nagyon trendi felhajtani a farmert is, ám sokan épp itt rontják el a dolgot. A 7/8-os farmerok nagyon praktikusak,mert azoknak is jól állnak, akiknek vastagabb a bokájuk és a vádlijuk, és télen, csizmákba téve is kényelmesek. Arra azonban figyelj, hogy ha túl hosszú farmert veszel, és sok anyagot hajtasz fel, nagyon megrövidíted a lábat. Ha beleszerettél egy túl hosszú nadrágba , érdemes varrónővel vágatni belőle, hogy ha fel is hajtod a szárát, az ne több réteg anyag legyen!

Nyerd meg a legújabb női farmerkollekció egyik darabját, és nyerj egy professzionális divatfotózást! A részleteket ITT olvashatod!

Támogatott tartalom