Sajnos egyre több apukát tiltanak el gyermekeiktől koholt vádak alapján. Az Apák az Igazságért Egyesület, ami ezeket a férfiakat fogja össze, változást akar elérni a jogrendszerben.

Az Apák az Igazságért Egyesület figyelemfelhívó sétára hívta tagjait és szimpatizánsait. A gyámhatóság működésének normalizálása, az osztott háztartásban való gyermeknevelés – többek között ezeket a követeléseket olvasták fel a gyermekeiktől megfosztott apukák a hétvégi összejövetelen.

Jelenleg Magyarországon a különélő szülők - zömében apák - a hibás joggyakorlat miatt kirekesztésre kerülnek gyermekeik életéből. A gyerekek személyiségfejlődését - az egyesület szerint - így elsődlegesen az intézményesített apátlanítás bélyegzi meg.

A sétára a Life.hu riportere Németh Máté is elkísérte az apukákat.

Bő egy évvel ezelőtt, kezdetben asztaltársaság formájában alakult ki az a közösség, amely ma már Apák az Igazságért név alatt, lényegében társadalmi szervezet formájában, világosan kijelölt célokért működik. A mintegy hatszáz hasonló sorsú apa egyesületi kérelmét azonban újabb és újabb adminisztrációs hiányokra hivatkozva több mint egy éve vonakodik bejegyezni a hatóság. Az Apák az igazságért közösség ezért egyelőre öntevékeny, önszervező facebook csoport, amely jogi tájékoztatást tapasztalatcserét, információkat, szaksajtót nyújt a tagjai részére. Az Apák a Igazságért csoport a gyermekeiket veszélyeztető súlyos társadalmi igazságtalanságok ellensúlyozására, ártalmas működési zavarok elhárítása érdekében keletkezett.