„Azt mondta, soha többé nem jönnek vissza” – Felszólaltak jogaikért a gyermeküktől megfosztott apák

gyermeknevelés Apák az Igazságért Egyesület apa jogrendszer koholmány gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos egyre több apukát tiltanak el gyermekeiktől koholt vádak alapján. Az Apák az Igazságért Egyesület, ami ezeket a férfiakat fogja össze, változást akar elérni a jogrendszerben.

Az Apák az Igazságért Egyesület figyelemfelhívó sétára hívta tagjait és szimpatizánsait. A gyámhatóság működésének normalizálása, az osztott háztartásban való gyermeknevelés – többek között ezeket a követeléseket olvasták fel a gyermekeiktől megfosztott apukák a hétvégi összejövetelen.

Jelenleg Magyarországon a különélő szülők - zömében apák - a hibás joggyakorlat miatt kirekesztésre kerülnek gyermekeik életéből. A gyerekek személyiségfejlődését - az egyesület szerint - így elsődlegesen az intézményesített apátlanítás bélyegzi meg.

A sétára a Life.hu riportere Németh Máté is elkísérte az apukákat.

Bő egy évvel ezelőtt, kezdetben asztaltársaság formájában alakult ki az a közösség, amely ma már Apák az Igazságért név alatt, lényegében társadalmi szervezet formájában, világosan kijelölt célokért működik. A mintegy hatszáz hasonló sorsú apa egyesületi kérelmét azonban újabb és újabb adminisztrációs hiányokra hivatkozva több mint egy éve vonakodik bejegyezni a hatóság. Az Apák az igazságért közösség ezért egyelőre öntevékeny, önszervező facebook csoport, amely jogi tájékoztatást tapasztalatcserét, információkat, szaksajtót nyújt a tagjai részére. Az Apák a Igazságért csoport a gyermekeiket veszélyeztető súlyos társadalmi igazságtalanságok ellensúlyozására, ártalmas működési zavarok elhárítása érdekében keletkezett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.