A rikító, élénk, üdítő nyári lakkok után az ember lánya már valami sötétebbre, dögösebbre vágyik. Ahogy a sminkben a színek is kicsit komorabbak, természetesebbek lesznek, úgy alakulnak a körömlakkok árnyalatai. Fiókba a türkiz és a lazac lakkokkal, a bordó és a sötétzöld követelik a trónt!

Hajrá vörös, üdv neked, pávakék! 

Idén ősszel hódítanak az évszakra jellemző színek, úgy, mint a vörös, a mélykék, a teal (pávakék), a sötétzöld, a szürke, de ugyanúgy divatosnak számítanak a visszafogottabb, természetes színek is.  A fekete és a fehér, mint örök klasszikusok, egymással vagy akár ezüsttel kombinálva szintén trendinek számítanak. Jó választások a fényes, fémes színek is" – árulta el nekünk Esztergályos Viktória manikűrös, aki nemrég azt is megmutatta, hogyan készítsünk fekete-fehér körmöket a szezon trendjei szerint. 

1. Yves Saint Laurent 27 dollár 2. Catrice 3. Pupa 1250 forint 4. Essence 649 forint 5. Mac 6. Rimmel 7. Lancome 15,50 dollár 8. L'Oréal Color Riche 1399 forint

Fényes legyen, vagy matt?

Idén még választanod sem kell, hiszen mindkét típus megállja a helyét az őszi palettán. Viki elárulta, hogy a matt és a fényes színek még kombinálhatók is egymással, a végeredmény pedig roppant izgalmas lesz. 

Lejárt a hegyes karmok ideje

Volt idő, amikor a boszorkányosra vágott körmök hódítottak, az pedig, hogy néha-néha felüti a fejét valami extrém, ám rémes trend, teljesen normális, most azonban a lekerekített körmök a befutók. „Ezek igazán elegáns és kifinomult hatást keltenek, a hosszt tekintve pedig hódít a rövidebb fazon is” – árulta el Viki.

Mindig kell valami extraság

„Idén ősszel is sokféle fantasztikus technika közül válogathatunk, ugyanis a divatbemutatókon a csodás ruhákon, cipőkön, kiegészítőkön kívül rengeteg lenyűgöző manikűrt is láthattunk. Pár példa a teljesség igénye nélkül: menő lesz az ombre, az izgalmas fröcskölt technika, a hullámok, a geometrikus minták, sőt a negatívtér-manikűr sem ment még ki a divatból. Az örök klasszikus francia manikűrt is feldobhatjuk: húzhatunk egy plusz horizontális vonalat is a körmök közepén, a körömvég a szimpla ív helyett lehet hullámos, de akár kombinálhatjuk a negatívtér-technikával is" – tette hozzá a körömmágus. 

Forrás: planetzuri.files.wordpress.com, Instagram/missladyfinger, Instagram/sarah_mcclement, Instagram/wahnails