szépségápolás smink ecset Larion Oscar bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan túl kevés figyelmet szentelnek a megfelelő sminkecseteknek, pedig ha tudod, mikor mit kell használni, könnyebben tudsz szép sminket készíteni. Lássuk, mikor mit javasol Larion Oscar sminkmester!

A megfelelő eszközök segítségével precízebben és gyorsabban tudod elkészíteni a sminkedet. Ideális, ha minimum 6 ecsete van egy hölgynek; alapozó-, púder-, pirosító-, szemhéjárnyékoló, tus- és rúzsecset. De nézzük sorban, mi mire való!

Forrás: Thinkstock

Alapozóecset

Az alapozóecsetek általában szintetikus szőrből készülnek, hogy hatékonyan terítsék a krémes alapozót. Többféle kialakításban kaphatók; kinek melyik esik jobban a kezére. Mindegyiknek megvan a maga titka a tökéletes alapozáshoz. Van köztük lapos, henger alakú, valamint kerek. A lapos a gyors felhordáshoz ideális, a henger az eloszlatáshoz kell, a kerek a tökéletes végeredményért felel. Van ám olyan alapozóecset, ami egy ecsetszáron lévő alapozószivacs tojásformára alakítva, az egyik oldalán vágott éllel, hogy a finom hajlatokat is elérje.

Forrás: Larion Oscar

Korrektorecset

Az alapozóecsetekhez hasonlóan ez is szintetikus szőrből készül, de jóval kisebb; ideális a szemkörnyékre és a finom hajlatokra használni. Tökéletesen teríti mind a krémes, mind a folyékony korrektorokat!

Forrás: Larion Oscar

Púderecset

A legfinomabb mókus-, nyestszőrből készült, pihe-puha ecsetek nagyon jók a finom púderszemcsékhez. Van köztük kisebb, nagyobb, hosszúkás, kerek, valamint enyhén szögletes kialakítás, az igényekhez igazodva. A kisebb és közepes méretet célszerű arcfixáláshoz használni, a nagyobbakat nagyobb felületre, dekoltázsra, testpúderezésre.

Forrás: Larion Oscar

Pirosítóecset

Jól elkülönülnek a púderecsetektől; méretüket tekintve kisebbek. Van köztük lapos, kerek, ferdére vágott, valamint kerekded és vágott. A hagyományos kerek forma inkább az eloszlatáshoz ideális választás, mert a vágott társai már jóval precízebb felvitelt eredményeznek. Valamint ezek már nem csak igazi szőrből készülnek; van köztük szintetikus is a krémpirosítókhoz.

Forrás: Larion Oscar

Arckontúrecset

Az arckontúrecsetek, vagyis a ferdén vágott szőrecsetek a tökéletes arcformázáshoz lettek kialakítva. De akad köztük kis, kerek fejű ecset is a krémes kontúrozáshoz, ez ideális választás haladóknak.

Forrás: Larion Oscar

Highlighter ecset

A finom mikroporok, highlightok precíz felviteléhez jó, ha van ilyen közepes méretű, finom szőrecseted, pláne, ha szereted a finom megoldásokat.

Forrás: Larion Oscar

Szemhéjecset

A kisebb méretű szőrecsetek ideálisak az alsó pillatő és a szemhéj festésére, míg a nagyobbak a felső szemhéj festésére. Van köztük egy árnyékolóecset, ami a füstös szemfestéshez elengedhetetlen kellék, valamint a kúp ecset, ami a mozgó szemhéj árnyékolására lett kifejlesztve.

Forrás: Larion Oscar

Tusecset

A klasszikusnak számító tűhegyes tusecset ideális a folyékony tusokhoz, valamint a szofisztikált hatáshoz, míg a ferdére vágott társa ideális a krémtusokhoz, emellett az egyenes, szögletes ecset tökéletes minden tusfajtához, és akár az éles vonalak elsatírozására is alkalmas.

Forrás: Larion Oscar

Rúzsecset

Jó, ha olyan rúzsecsetet választasz, aminek kupakja is van, mert sokkal higiénikusabb. Egy jó rúzsecsettel sokat spórolhatsz, hisz sokkal kevesebb rúzst használsz, ráadásul sokkal precízebben dolgozhatsz.

Forrás: Larion Oscar

Szemöldökecset

Ez egy spirálos kefe, amivel száliránynak megfelelően szépen kifésülheted szemöldöködet. Ha nincs minifésűd a szemöldökre, szerezz be egy szemöldökformázó nyeső ecsetet a túl hosszú szálak eltávolítására. A szemöldököt érdemes karbantartani, hisz kifejező éke az arcnak. Élénkítéséhez ideális a tusecsetként is használt, ferdére vágott ecset mind a krémes, mind a szemöldöktökéletesítő porok felvitelére.

Forrás: Larion Oscar

Oscar extra tippje

Az ecseteket minden használat után érdemes tisztán tárolni. A legkönnyebben szappanos, langyos vízzel kimosva távolíthatod el a szennyeződéseket az ecsetedből. Ha az igazi szőr ecseteidet hosszú távon szeretnéd használni, megőrizni rugalmasságukat, akkor samponos vízzel mosd ki a szappanos mosás után. De ha gyors megoldásra vágysz, jó, ha tudod, hogy vannak ecsetmosó folyadékok, amik egyszerre tisztítják és fertőtlenítik is az ecseteidet. Az ecseteket mosás után fejjel lefelé lógatva vagy fektetve szárítsd meg!
Bázis, a smink adu ásza - használd bátran!http://www.life.hu/trend/20150908-bazisok-smink-ala-larion-oscar-elmondja-hogyan-kell-hasznalni.htmlEgyre népszerűbbek a smink alá szánt báziskrémek, amelyek segítségével sokkal tartósabb lesz a smink. Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan érdemes őket használni!TrendThinkstockTökéletes sminklemosás lépésről lépésre - fontosabb, mint gondolnádhttp://www.life.hu/trend/20150824-tokeletes-sminklemosas-lepesrol-lepesre-larion-oscar-trukkjei.htmlHa rendszeresen sminkelsz, biztosan jól tudod, hogy az egyik legfőbb szépségbaki, amit elkövethetsz, az az, ha sminkben fekszel le aludni. A sminklemosás is olyan, mint minden más: érdemes megtanulni, hogyan is kell pontosan végezni. Lesd el Larion Oscar sminkmester trükkjeit!TrendThinkstockKönnyű arckrémek nyári smink alá - ezek biztosan beválnakhttp://www.life.hu/trend/20150731-konnyu-arckremek-nyari-smink-ala-ezek-biztosan-bevalnak.htmlA bőrápolás télen-nyáron fontos, ám a melegben érdemes tápláló, mégis nagyon könnyed arckrémet használnod a smink alá. De milyen szempontok szerint érdemes válogatni? Larion Oscar sminkmester elárulja!TrendThinkstockTanulj sminkelni Jennifer Lopeztől - öt dolog, amit elleshetsz tőle! http://www.life.hu/trend/20150722-tanulj-sminkelni-jennifer-lopeztol-5-dolog-amit-elleshetsz-tole-larion-oscar-trukkjei.htmlŐ minden szempontból a mai kor egyik szépségikonja: szupernőies testalkatát a férfiak imádják, a nők irigylik. Stílusa egyedi, szexi és változatos, ismeri a tökéletes frizura és a smink minden csínját-bínját. Van mit tanulni tőle – Larion Oscar el is árulja, hogy milyen sminktrükköket érdemes ellesned a ma 46 éves Jennifer Lopeztől!Trend--A legszebb sminkek barna szemhezhttp://www.life.hu/trend/20150720-a-legszebb-nyari-smink-barna-szemhez-larion-oscar-trukkjei.htmlA barna szeműek táborába tartozol, és szívesen kipróbálnál egy olyan szemsminket, ami csodásan kiemeli a színeidet? Larion Oscar sminkmester most alárulja, milyen nyári sminket válassz a szemszínedhez!TrendThinkstockSminkbakik, amik öregítenek - kerüld el őket!http://www.life.hu/trend/20150714-sminkbakik-amik-oregitenek-larion-oscar-tipjei.htmlAkármennyire is imádsz sminkelni, vannak olyan dolgok, amiket érdemes örökre elfelejteni, főképp azért, mert éveket öregíthetnek az arcodon. Larion Oscar sminkmester most elárulja, melyik az a 3 sminkbaki, amiket ha elkövetsz, egészen biztosan idősebbnek látszol majd. TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.