50 év után lemondott a saját nevét viselő divatcég vezetéséről az alapító, Ralph Lauren. A 76 éves üzletember azonban csak a vezérigazgatói posztról mondott le, a ruhákat továbbra is ő tervezi majd – írja az Origo.

Az alapítót novembertől Stefan Larsson váltja a galléros pólóiról ismert Ralph Lauren élén. Larsson a Gap tulajdonában levő Old Navy nevű amerikai, elsősorban családanyákat megcélzó ruhakereskedő cég elnöke.

Forrás: AFP/Nicholas Roberts

„Ő érti, mit jelentenek az álmok. Ez az üzletág midig az álmokról szól, mert előre meg kell álmodni mindent, állandóan haladni, változni és újítani kell” – mondta utódjáról Ralph Lauren. Elmondta azt is: csak vezérigazgatói posztjáról mond le, de továbbra is ő lesz a cég vezető ruhatervezője.

Ralph Lauren, születési nevén Ralph Lifshitz 1967-ben alapította meg divatcégét a New York-i Bronxban. A cég eredetileg nyakkendőket gyártott, ismertté azonban Polo nevű kollekciója tette.A kollekció nyomán terjedt el a póló megnevezés a rövid ujjú, galléros felsőkre,amelyeket Lauren a lovaspóló-játékosok meze alapján tervezett, és egyaránt gyártott belőlük női és férfi változatot.

A cég a 70-es években számos amerikai államban nyitott újabb üzleteket, majd 1981-ben Európában is terjeszkedni kezdett. 2007-re már a világ minden táján jelen volt, más üzletek ellátásán kívül 35 saját boltot is nyitottak, többek között Milánóban, Londonban, Moszkvában és Tokióban is. 2007-benn a Ralph Lauren Corporation éves bevétele 4,2 milliárd dollár volt, tavaly pedig már 7,5 milliárd.2012-ben a Ralph Lauren tervezte az amerikai olimpiai formaruháját,az utóbbi években pedig a ruhagyártás mellett éttermekbe is fektettek.