Divatban a fény – Csillogjon az otthonod!

luxus csillogás otthon priceless otthon lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fényes, fémes kiegészítők nemcsak a ruhatáradat dobják fel, de a lakásodba is némi futurisztikus luxust csempészhetsz velük. Inspirálódj a Life.hu tippjeiből!

A luxus színei

Ha valami egyedire és modernre vágysz, nincs is jobb, mint néhány csillogó kiegészítő a lakásodban. Legyen az textil, tapéta, díszpárna vagy bármilyen dekorációs elem.
"Mikor luxuslakások berendezésén dolgozunk, elengedhetetlen, hogy vagy aranyló, vagy ezüstös fényű bútorok, kiegészítők kerüljenek a középpontba. Ezek a színek az eleganciát és a modernséget sugározzák" – mondta a megkérdezett lakberendező. "Elég egy hangsúlyos, fémes asztal vagy egy elegáns, ezüstös székkészlet, esetleg néhány gyönyörű, fényes díszpárna, és a te lakásod is olyan lehet, mint egy hollywoodi sztáré. Azzal viszont vigyázni kell, hogy egy szobában maximum három-négy dolog csillogjon fémesen, és fontos, hogy néhány melegebb színt is közéjük csempéssz, ugyanis, ha túl sok a hideg szín, úgy fog kinézni a lakás, mint egy hotel."

Forrás: advenaes.org, elledecor.com

Lágyítsd a kemény hatást

Köztudott, hogy a fényes dolgok megnyitják a teret, így ha tágasítanád a nappalid, válassz ezüstös, fémesen csillogó tapétát. Szürke, fehér és fekete bútorokhoz a legjobb választás a fényes, ezüstszínű tapéta, azonban arra mindenképp gondolnod kell, hogy ezek a színek alapból ridegek, így érdemes lágyítani az összhatást néhány rózsaszín, bordó vagy lila függönnyel, pokróccal, párnával, esetleg élénk színű fali képekkel. A plüss, bársony vagy selyem jó kombináció a fémes textúrákhoz. A tapéta mellé – ahogy a lakberendező is tanácsolta – maximum 2-3, nem túl nagy fémes kiegészítőt válassz a szobába, hogy a végeredmény ne legyen túl hideg.

Ha nem szeretnél jelentős változtatást, azaz nem tapétáznád újra a szobákat, csak néhány aprósággal dobnád fel otthonodat, irány a méteráruüzlet, és vásárolj be néhány fényes textilt, amelyekből varrathatsz párnahuzatokat vagy függönyt. A lakberendező szerint ezeknek nem is kell feltétlenül egyformának lenniük, válassz két különböző árnyalatú, de összepasszoló színű anyagot, és azokból készíttesd el a kívánt darabokat.

Forrás: advenaes.org, elledecor.com

Ha nincs időd varrónőhöz szaladgálni, egyeztetni, tervezni, a bútorüzletek textilosztályán is találsz gyönyörű, fémes függönyöket és párnahuzatokat.

Mi mihez illik?

Ha a lakásodban a barna, bézs, zöld vagy piros színek dominálnak, válassz arany csillogású, fémes kiegészítőket. A szürke, fekete, pink vagy lila bútorokhoz sokkal inkább az ezüst illik. A kék igazi jolly joker, ezüsttel és arannyal kombinálva is tökéletesen mutat.

Nem a méret a lényeg

Nem kell, hogy óriási felületek csillogjanak, hiszen pár jól kiválasztott kicsi kiegészítő is remekül feldobja a lakás bármelyik részét. Az egyszerű dohányzóasztalod dísze lehet egy ezüstös váza, kis szobor vagy egy csillogó, fém gyertyatartó. A fali képeidnek adhatsz ezüst keretet, azonban az egy helyiségben elhelyezett összes képet érdemes ugyanolyan keretbe öltöztetni, hiszen így lesz szép, egységes hatása. Helyezz el a fiókos szekrényeken fémkilincseket, és szerezz be hozzáillő, fémlábú székeket. Egy fényes ezüstös vagy aranyszínű asztali- vagy állólámpa is jól mutat a nappaliban.
Bízd rá magad a fantáziádra, és alakítsd igazi luxusvillává a lakásodat!

Forrás: elledecor.com, designinvogue.com

Támogatott tartalom

Kísértetjárta a házad? Így szabadulj meg tőlehttp://www.life.hu/otthon/20151002-4-tipp-igy-add-el-a-kisertetjarta-hazad.htmlEgy olyan háznak, ahol gyilkosságok esetleg más szörnyűségek történtek, nem túl jó a marketingje. Ha egy ingatlannak kitudódik a sötét múltja, a legtöbb vevő általában ódzkodik a beköltözéstől. Van azonban néhány trükk, amellyel egy kísértetjárta házat is vonzóvá lehet tenni - nem csak Halloween idejére. Cindi Hagley, amerikai ingatlanügynök kifejezetten az ilyen elátkozott házakra specializálódott, lássuk hát, ő mit ajánl a tulajdonosoknak. OtthonThinkstockŐszi megnyugvás a feng shui segítségévelhttp://www.life.hu/otthon/20151002-oszi-lakberendezes-feng-shui-tippek.htmlAz arany és vörös színekbe forduló természet és a hulló falevelek is arra emlékeztetnek bennünket, hogy eljött az átváltozás ideje – kövesd hát te is a természet ritmusát a feng shui segítségével. OtthonThinkstockCsinálj banánból esernyőt! - Meglepő multifunkciós tárgyak http://www.life.hu/otthon/20151001-otletes-es-vicces-multifunkcios-targyak.htmlTe is szereted a 2 az 1-ben dolgokat? Az ilyen multifunkciós eszközök egyrészt azért jók, mert sokszor nem kevést pénzt megspórolhatsz, ha két szükséges szolgáltatáshoz egy áráért jutsz hozzá, másrészt pedig azért, mert két különböző funkció keveredéséből bizony vicces dolgok is kisülhetnek. Otthon--Ettől még Marty McFly is beájulna - Okosotthon nem csak a filmekben létezikhttp://www.life.hu/otthon/20151001-okosotthonok-intelligens-kornyezetbarat-megoldasok-a-jovoben.htmlMarty McFly 2015-be látogatott előre a Vissza a jövőbe második részében, a futurisztikus Hill Valleyben pedig megannyi innovációval találta szembe magát, ilyen volt például jövőbeli családjának intelligens otthona is. Hanggal irányítható berendezések, videokonferencia és lapos tévé - mindez 1985-ben még csak sci-fi volt, mára azonban az életünk részévé vált. És a jövőben sokkal több technikai újítás vár még ránk, talán csak néhány év, és napjainkat valóban okosotthonokban fogjuk tengetni. Otthon--Varázsolj otthonodból vidéki kúriáthttp://www.life.hu/otthon/20150928-a-country-videki-lakberendezesi-stilus-jellemzoje.htmlElvágyódás, harmónia keresés, menekülés a zajos nagyvárosi életből - nagyjából ezek azok a érzések, amelyeket egy country, azaz vidéki stíusban berendezett otthon áraszt magából. Az utóbbi években különösen nagy népszerűségnek örvend ez az irányzat, ha te is egy "vidéki kúriát" szeretnél varázsolni otthonodból, kövesd tippjeinket! Otthon--Íme, 2016 tavaszának színei - Használd őket bátran egész évben!http://www.life.hu/otthon/20150918-a-pantone-intezet-2016-tavaszanak-szinei-igy-hasznald-a-lakberendezesben.htmlA Pantone Intézet a New York-i divathéten bemutatott kollekciók alapján már ki is adta az első előrejelzését a jövő év tavaszának színeire vonatkozólag. Vibráló, vidám, különleges árnyalatokat választottak ki, amikre kár lenne még fél évet várni... Mutatjuk, hogyan használhatod őket már most is az otthonodban! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.