Egy családtag elvesztése minden esetben borzasztó érzés, de talán nincs annál fájdalmasabb, mint amikor egy szülő temeti el a gyermekét. Egy ilyen tragédiát feldolgozni szinte lehetetlen. A sors pedig nem válogat, jó néhány hírességnek is szembe kellett már néznie a felfoghatatlannal.

Sylvester Stallone és fia, Sage 

Stallone 1974-ben házasodott össze első feleségével, Sasha Czackkal, akitől két fia született, Sage Stallone és Seargeoh. A kisebbik gyermeknél pár éves korában autizmust diagnosztizáltak, Sage viszont egészséges volt, és apja nyomdokaiba lépve a színészi hivatást választotta: 1990-ben debütált a Rocky V című filmben, melyben az apja által alakított címszereplő fiát, Robertet játszotta. A színészkedés mellett főállásban a minőségi horror- és exploitation filmek felújításával és forgalmazásával foglalkozó Grindhouse Releasing nevű cég munkatársa és társtulajdonosa volt. 2012-ben Sage éppen az első nagyjátékfilmes rendezését készítette elő, mikor bekövetkezett a tragédia.

Forrás: Northfoto, AFP

2012 júliusában holtan találták hollywoodi lakásában az akkor 36 éves férfit. A vizsgálatok alapján legalább három, legfeljebb pedig hét napja lehetett már halott, az azt megelőző napokban senki sem hallott felőle.

Az első hírek arról szóltak, hogy a halál oka gyógyszer-túladagolás volt, ám a boncolási eredmény szerint a férfi természetes halált halt, szívroham vitte el. A tragédia után pár nappal Sylvester Stallone így nyilatkozott: "Nincs annál nagyobb fájdalom, mint amikor egy szülő elveszti a gyermekét. Ez a szörnyű veszteség elkísér minket életünk hátralevő részében. Sage volt az első gyermekünk, ő volt a szemünk fénye."

John Travolta és fia, Jett Travolta

A Grease egykori sztárjáról már a 70-as évek óta azt pletykálták, hogy meleg, és hogy anno a szcientológiai egyházba is azért lépett be, hogy kigyógyítsák a homoszexualitásból. "A bűnös élvezetekről való leszoktatás után" – állítólag a közösség parancsára – házasodni kényszerült, feleségül vette hát Kelly Preston másodosztálybeli színésznőt. 1992-ben született meg a házaspár első gyermeke, Jett. A fiú kicsi korától egy rejtélyes betegségben szenvedett, melyről a család mindig nagyon szűkszavúan nyilatkozott.

Forrás: Northfoto

A szakértők szerint Jett autista volt, de mivel a szcientológiai egyház nem ismeri el betegségként az autizmust, Travoltáék is tagadták.

Jett 2009-ben hunyt el tragikus hirtelenséggel, a család ügyvédjének közlése szerint Travoltáék a Bahama-szigeteken vakációztak, amikor bekövetkezett a váratlan halál. A halottkémi vizsgálat később megállapította, Jett halálát roham okozta, valamint az, hogy súlyos és hosszan tartó epilepsziás rohamai már korábban is voltak, amik nagyon megterhelték a szervezetét.

Fiuk halála után sokan vádolták Travoltáékat azzal, hogy hozzájárultak az eseményekhez, amikor vallásuk miatt nem voltak hajlandók gyógyszeres kezelést biztosítani a fiúnak.

Romy Schneider és fia, David

A Sissiként híressé vált színésznő rövid, mindössze 43 évig tartó életét – szakmai sikerei ellenére – súlyos csapások nehezítették. Romy Schneidert kétségkívül a fiatal Erzsébet királyné életéről szóló Sissi-trilógia címszerepe segítette a világhírhez. Mindhárom film hatalmas sikert aratott, az osztrák színésznő pedig örökre Sissi maradt milliók szívében. Szakmai sikerei azonban nem párosultak magánéleti boldogsággal. Évekig élt keserédes kapcsolatban Alan Delonnal, majd első férjével, Harry Meyen színésszel kötött házassága hamar zátonyra futott, és a boldogságot második férje, Daniel Biasini mellett sem találta meg. Élete legnagyobb tragédiáját azonban első házasságából született fia, David elvesztése jelentette.

Forrás: Youtube

A kisfiú 14 éves korában megpróbált átmászni mostohaapja szüleinek kerítésén, amikor megsérült, a hegyes rudak mély sebet ejtettek a testén. 

Leugrott a kerítésről, bement a házba segítségért, de mire kiértek a mentők, és kórházba vitték, túl sok vért vesztett, és meghalt. Romy nem tudta feldolgozni a traumát, alkoholhoz és nyugtatókhoz fordult menedékért, majd 

egy évvel a tragédia után pedig párizsi lakásában holtan találták.

Nick Cave és fia, Arthur

Az ausztrál rockzenész még 1997-ben találkozott az angol modellel, Susie Bickkel, majd 1999-ben össze is házasodtak. Cave-nek egy korábbi házasságából már volt két gyermeke, de második felesége is hamar terhes lett, 2000-ben adott életet ikerfiaiknak, Arthurnak és Earlnek. A család Brightonban él, itt történt meg idén nyáron a szörnyű tragédia. Az alig 15 éves fiú testét a brightoni Ovingdean Gapnél, a tengerparton találták meg július 14-én.

Forrás: AFP, Northfoto

Egy 18 méter magas szikláról zuhant a tengerpartra, és hiába próbálták megmenteni az orvosok, a kórházba szállítása után belehalt a sérüléseibe.

A rendőrség vizsgálta az idegenkezűség, valamint az öngyilkosság lehetőségét, de végül balesetnek könyvelték el a tragédiát. Nick Cave és a felesége a fiuk halálát követően így nyilatkozott: „A fiunk, Arthur kedd éjszaka meghalt. Ő volt a mi csodálatos, boldog és szerető fiunk."  Arthur ikertestvére, Earl elment a sziklához, ahonnan a bátyja lezuhant, és egy megható üzenettel búcsúzott a testvérétől: „Arthur, nagyon szeretlek, egy öröm volt veled az élet, és sosem felejtelek el. Te voltál a legjobb testvér, akit csak kívánhattam magamnak. Earl"