Ha sikerül a Sydney Egyetem fejlesztése, akkor egyetlen tabletta lenyelésével kiválthatunk akár egy teljes edzést – mindezt anélkül, hogy bármelyik testrészünket is megmozdítanánk.

Végre megvalósulni látszik az a futurisztikus elképzelés, amely szerint elég csupán egyetlen helyben ülnünk, és még a kisujjunkat sem kell megmozdítanunk ahhoz, hogy jó formában lehessünk.

Forrás: Thinkstock

A Cell Metabolism nevű szaklapban megjelent tanulmány szerint a Sydney Egyetem tudósai már közel járnak annak a pirulának a kifejlesztéséhez, amelynek szedésével képes lesz a szervezetünk előidézni ugyanazokat a folyamatokat, amelyek a testmozgás hatására alakulnak ki a szervezetben. Sok betegség esetében a testmozgás az egyik leghatásosabb terápia, ilyen például a kettes típusú cukorbetegség, számos szív- és érrendszeri rendellenesség, és a különböző idegrendszeri betegségek– mondta el a lapnak a kutatás vezetője, David James. Mivel a sport sok embernél csak korlátozottan alkalmazható, avagy egyáltalán nem is jöhet szóba, az általuk kifejlesztett tabletta segítségével ők is megoldást találhatnak problémájukra, és élvezhetik a testedzés áldásos hatásait. A tanulmány szerint a mozgás hatására körülbelül 1000 molekuláris változás zajlik le az emberi szervezetben. A kutatás jelenlegi állása alapján mindezeket már sikerült leírniuk, és tervrajzaikat elkészíteniük a szakembereknek. A gyógyszer fejlesztését ezen tervrajzok mentén már elkezdték, a munka azonban még körülbelül egy évtizedig is eltarthat.

Kíváncsi vagy a magyar sztárok életmódtippjeire, arra, hogy ők hogyan tartják magukat formában? Szombat délután 16.00-kor minden kiderül – nézd az Ez Zsír! magazint a LifeNetworkön SARKA KATÁVAL!