Jól megszokhattuk már, hogy a Pirelli naptár a szexualitást, a meztelenséget, a szexi idomokat helyezi előtérbe – idén azonban váltottak.

 

Úgy látszik, nemcsak a Playboy bojkottálja a meztelen nőket,  a Pirelli naptár is nagyot váltott.  Pedig 2013-ban még minden a bujaságról szólt, még Mihalik Enikő is ledobta a textilt. 2014-ben a szexi combok, 2015-ben a latex és a mellbimbók voltak túlsúlyban. Ehhez képest idén karizmatikus nőket szerepeltetnek a naptárban, akiknek társadalomformáló szerepük van.

Yoko Ono a fotózásonForrás: vogue.com

A fotókat Anna Leibovitz készítette, aki így nyilatkozott a munkáról: „Elkezdtem azon gondolkozni, hogy milyen szerepeket töltenek be a nők, olyan nők, akik elértek valamit. Egy klasszikus portrésorozatot akartam készíteni. Úgy gondoltam a nőknek erősnek, de természetesnek kell látszaniuk, ezért úgy döntöttem, hogy egy nagyon egyszerű fotózást csinálunk a stúdióban.”

A naptárban Yoko Ono, Patti Smith, Serena Williams, Fran Lebowitz, Amy Schumer, Tavi Gevinson, Ava DuVernay, Natalia Vodianova, Agnes Gund, Kathleen Kennedy,Mellody Hobson, Shirin Neshat és Yao Chen szerepelnek, ők azok a nők, akik a Pirelli szerint megváltoztatják korunk társadalmát.

A naptárat teljes egészében november 30-án, Londonban mutatják be, kíváncsiak vagyunk a fogadtatásra.