A hatóság megnézte, valóban olyan anyagból készül-e az adott darab, mint ahogyan az a címkén is szerepel, illetve az egészségre ártalmas színezőanyagokat próbálták kiszűrni a fehérneműkből. 

Női, férfi és gyerekeknek készült fehérneműket vizsgált a nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Kiss Anita, a szervezet szóvivője az InfoRádiónak elmondta: valamennyi általuk vizsgált termék átment a teszten.

Forrás: Thinkstock

A tiltott azoszínezékeket 2002 óta az Európai Unióban nem lehet használni, mert ha ezek az anyagok az emberi szervezettel tartósan vagy gyakran érintkeznek, egészségügyi kockázatot jelenthetnek, rákkeltő hatásuk lehet.Európán kívül afrikai, ázsiai gyártók termékeiben, így onnan importált textil- és bőrárukban - ágyneműkben, ruhákban, törölközőkben - még előfordulhatnak. Ezért volt fontos, hogy ilyen termékeket is nézzünk, denem találtunk veszélyes anyagokat az alsóneműkben" – mondta el a rádiónak adott interjújában, amelyben külön felhívta a figyelmet a helyes fehérneművásárlásra is: a Life.hu cikkét a témáról ide kattintva olvashatod el!