Nem minden híresség született bele a pompába és csillogásba – volt, akinek keményen meg kellett dolgoznia a sikerért. A hírnév küszöbén álló feltörekvő sztárok pedig mindenre képesek a cél elérése érdekében: ha kell egy autóban, vagy akár egy parkban is meghúzzák magukat, amíg a sorsuk jobbra nem fordul. 

Halle Berry 

A gyönyörű színésznő színészi karrierje előtt számos szépségversenyen vett részt, sikeresen: 17 évesen megnyerte például a Miss Tini Amerika versenyt. Húszéves korára azonban eldöntötte, hogy kipróbálja magát a filmvásznon is. Hogy ambícióit valóra váltsa, Chicagóba költözött, ám édesanyja nem támogatta a terveit, így egyedül kellett boldogulnia. Ennek következtében eleinte igen rossz körülmények között élt: 21 évesen egy hajléktalanszálló lett az otthona. Egy interjúban így beszélt erről az időszakáról: "Megtanultam, hogyan gondoskodjak magamról, és rájöttem, hogy bármilyen helyzetet túl tudok élni, még ha ez azt is jelenti, hogy egy hajléktalanszállón kell aludnom."

Forrás: AFP

Steve Jobs

 Az Apple egykori elnöke, a számítástechnika egyik ikonikus alakja volt, élete pedig tele volt izgalmasabbnál izgalmasabb fordulatokkal. A főiskola alatt barátai lakásában, a padlón csövezett, és kólásüvegeket gyűjtött, hogy a visszaváltásukból tegyen szert egy kis pénzre. A Stanford Egyetemen tartott egyik beszéde alkalmával így emlékezett meg erről: "Minden vasárnap éjszaka 7 mérföldet gyalogoltam a városon keresztül, hogy legalább hetente egyszer ehessek egy jót a helyi Krisna-templom ingyenes ételosztásán." 

Forrás: AFP

Hilary Swank

A milliódolláros bébinek sem indult túl fényesen a sztárrá válás. Amikor 15 éves korában édesanyjával Kaliforniába költöztek, hónapokig az autójukban húzták meg magukat, mielőtt egy ismerősük felajánlotta nekik, hogy üres otthonában egy felfújható gumimatracon hajtsák álomra fejüket. Bár a karrierje viszontagságosan indult, kitartását végül siker koronázta, és az 1994-es, Az új karate kölyök című filmmel a fiatal lány betört Hollywoodba. Azóta pedig már két Oscar-díjjal is büszkélkedhet. 

Forrás: AFP

Daniel Craig

A sármos James Bondról ma már elképzelni sem tudjuk, hogy egykor neki sem volt fedél a feje fölött. Volt idő, amikor az angol színész London parkjaiban padokon húzta meg magát, és vészelte át az éjszakákat. Egy interjúban így beszélt erről az időszakról: "Sokféle borzalmas dologra képes voltam akkoriban, de hát pénz nélkül, valahogy élnem kellett."

Forrás: AFP