Vannak, akik nagyon szeretnének babát, de nem sikerül, és vannak olyanok is, akiknek egy óvatlan pillanatban becsusszan egy nem tervezett gyermek – ez az utóbbi még az ünnepelt világsztárokkal vagy nagyra becsült tudósokkal is megeshet. Egy ilyen helyzetben az egyik leghumánusabb megoldás lehet, ha a szülők örökbe adják gyermeküket, remélve, hogy a kisbabára egy szerető, gondos és náluk jobban felkészült családban boldog élet vár majd. 

Az alábbi híres embereket azért, valljuk be, nem csak a jó szándék vezérelte, amikor lemondtak a saját vérükről – van, aki csak szabadulni próbált a nem várt felelősségtől.

Clarke Gable eltitkolt kislánya

Clark Gable, az Elfújta a szél sármos és kissé szarkasztikus Rhett Butlerje a privát életben nagy nőfaló hírében állt. Ez a híresztelés pedig nem volt alaptalan: Gable ötször állt az oltár elé, és házas emberként sem szégyellt kikezdeni egy-egy csinos kolléganőjével. Nem történt ez másként 1935-ben sem, amikor a gyönyörű és elegáns Loretta Young oldalán forgatta A vadon szava című filmet.  

A kép bal és jobb oldalán Clark Gable és Loretta Young, középen pedig közös gyermekük, Judy LewisForrás: Wikipedia, findagrave.com, doctormacro.com

A két színész nyíltan flörtölt egymással a felvételek közti szünetekben, majd a meglehetősen zord körülmények közt zajló forgatásról hazafelé tartva a színész a vonat hálókocsijában meglátogatta a színésznőt – kilenc hónappal ezután pedig Loretta életet adott egy kék szemű, szőke hajú kislánynak. 

Mivel a színésznő hithű katolikus volt, igen rosszat tett volna a hírnevének, ha kiderül, hogy házasságon kívüli gyermeket vár egy nős férfitól, így várandóssága idejére Loretta Európába utazott, majd az Egyesült Államokban, egy vidéki házikóban rejtőzködve adott életet gyermekének. 

Loretta Young és kislánya, Judy LewisForrás: findagrave.com

Hogy elkerülje a botrányt, a Judy névre keresztelt kislányt Young két éven át különböző gyermekotthonokban helyezte el, később pedig, mint ismeretlen gyermeket, örökbe fogadta. Clark Gable sosem ismerte el az apaságot, pedig állítólag a fizikai hasonlóság is szembetűnő volt: a kicsinek ugyanolyan elálló fülei voltak, mint a híres színésznek.

Rod Stewart kamaszkori balesete 

A 70 éves Rod Stewart összesen három alkalommal házasodott, és nyolc gyermek édesapja. Stewart 18 éves volt, amikor tinikori szerelmét, Susannah Boffey-t teherbe ejtette. Mivel a felelőtlen fiatalok túl korainak érezték még a gyermekvállalást, a kislányt, akit Sarah Streeter névre kereszteltek, örökbe adták. Sarah 18 évesen tudta meg, kik az igazi szülei, akkor egyszer találkozott vér szerinti apjával, de ez a találkozó nem volt túl sikeres. Végül 46 évesen – amikor meghalt a nevelőanyja – döntött úgy, hogy újra felkeresi édesapját. Sarah mára beépült és szerves tagjává vált a meglehetõsen népes Stewart famíliának.  

Rod egy dalt is írt a történtekről, a címe Brighton Beach, és a lányának és első szerelmének, Sue-nak ajánlotta. 

Ma már egységben apa és lánya, Rod Stewart és Sarah StreeterForrás: rsvpmagazine.ie, Penny Lancester

Albert Einstein nem volt mintaapa

A Nobel-díjas fizikus 1898-ban szeretett bele a magyarországi születésű Mileva Marićba, a fizikáért rajongó lány elbűvölte a húszas évei elején járó férfit. A kapcsolatuk olyan szorossá vált, hogy 1902-ben Mileva teherbe esett, és hazautazott Újvidékre, hogy ott adjon életet gyermekének. A törvénytelen kislányt Lieserlnek nevezték el, további sorsa azonban ismeretlen. Egyes elképzelések szerint a gyermek nevelőszülőkhöz került, és mivel Mileva édesapja magas rangú tisztviselő volt az Osztrák–Magyar Monarchiában, ismerte azokat a jogi lehetőségeket, amelyek lehetővé tették, hogy úgy szabaduljanak meg a nem várt gyermektől, hogy az a család becsületén ne ejtsen szégyenfoltot. Szakértők szerint még 1902-ben Budapestre vitték a kislányt, és ott örökbe adták. 

Mileva Marić és Albert EinsteinForrás: Wikipedia