Gondoltad volna, hogy az évek óta tartó csipkeőrület még csak most tetőzik? 2016-ban még az eddiginél is több csipkeruhával találkozhatsz a szalonokban, de egyéb izgalmas trendek is várnak rád a következő esküvői szezonban. Nézzük, hogyan lehetsz divatos menyasszony!

Romantikus csipkeálmok  

A minimalista modellek kedvelői jövőre kicsit háttérbe szorulnak, de ha mindig is romantikus ruhára vágytál, nem is házasodhatnál jobbkor. Szerencsére a tervezők tettek róla, hogy ez a hosszú évek óta megfigyelhető trend még mindig ne legyen unalmas.  2016-ban izgalmas variációkkal dobták fel a romantikus stílust.  A gyöngyözött és kristályokkal kivarrt látványos csipkecsodák mellett olyan újdonságokkal is találkozhatsz, mint a testszínű tüll panelre varrt csipke, ami nagyon dögösen mutat, akár a ruha hátuljára, vagy a mellkasi részre kerül.

Forrás: AFP

Erőteljesebb színek  

A hófehér ruhák egyeduralma szerencsére már sok évvel ezelőtt véget ért. Most pedig a fehéret kiszorító ekrü is egyre jobban háttérbe szorul, és a nála erőteljesebb, de még mindig pasztellszínek lesznek a nyerők. A törtfehéret 2016-ban a nude, a pezsgő és a barack árnyalatok váltják le.

Ha igazán egyedire vágysz

Személyre szabott menyasszonyi ruhát szeretnél? Vegyél részt te is a tervezésben! A magyar divattervező, Cselényi Eszter személyes megbeszélések alkalmával segít megálmodni a tökéletes ruhát, amilyen csak neked van. „Nekem az a legfontosabb, hogy valóban jól álljon a menyasszonynak a ruha: összhangban legyen vele, és a világon a legszebbnek érezze magát benne. Ráadásul a vőlegény és a násznép is így lássa őt. Teljesen más elmenni egy kölcsönzőbe, és két próba után kiválasztani egy ruhát, mint fél éven át készülni velünk a nagy napra. Mi a menyasszonyok lelkét is szeretnénk felöltöztetni" – mondta Eszter, aki megnyugtatott, hogy az áraik miatt sem kell aggódni, mert a szalonokéhoz hasonlóan mozognak. 

Ami a férfiakat illeti     

Az idén indult trend szakadatlanul tartja magát, így a férfiak jövőre is kék öltönyben fogják kimondani a boldogító igent. Ráadásul hazánkban is egyre többen keresik a kék világosabb árnyalatait. Nagy öröm hallani, hogy a férfiak is bátrabban bevállalják az új irányzatokat, de azért a világoskékkel érdemes vigyázni, mert könnyen olcsó hatású lehet, és bizony nem áll jól mindenkinek.

Fotó: Polyák Attila/Origo

Végre!  

Nagy örömmel konstatáltuk az Őszi Esküvőkiállítás standjai között sétálgatva, hogy a hatalmas népszerűségnek örvendő, pánt nélküli ruhák diktatúrája is megdőlni látszik. Egyre több modell variál különböző pántokkal, ujjakkal, magasított felsőrésszel, mellkaspanelekkel. Így a már kissé unalmas topos fazon és szívdekoltázs mellett a V kivágás és a különböző nyakvonalak is teret kapnak.

Fotó: Polyák Attila/Life.hu

 

Okos trükkök, amikkel kiválaszthatod a tökéletes ruhát
Kíváncsi vagy arra, mi kell a tökéletes ruha megtalálásához? Inspirációt gyűjtenél a legnagyobb márkák kínálatából? Most mindezt megteheted Sármán Nóra divattervező segítségével!

Az extrém fazonok  

Nagyjából kétéves csúszás van a nagy külföldi tervezők által alakított trend és a hazai menyasszonyok igényei között. Ahogy egyre inkább bekerülnek különböző formák, stílusok a köztudatba, ahogy egyre többet lehet látni őket magazinokban, televízióban, úgy nő meg itthon a kereslet irántuk. A legextrémebb irányzatok sokszor azonban nem is jelennek meg a hazai választékban, mint például a crop topos vagy nadrágos fazonok. A legtöbb magyar lány ugyanis, ha az esküvőjéről van szó, szívesebben húz a hagyományosabb trendek felé.

Forrás: AFP

Vintage dekorációk  

A külföldön évek óta tartó tendenciát, vagyis a vintage és rusztikus stílusú esküvőt – amihez Amerikában sokszor külön pajtát is építettek – még csak most kezdik igazán felkapni nálunk. Ezt a stílust mindennél jobban szeretjük, mert természetközeli, és sokkal több benne a mesebeliség, mint az elegáns csillogással pompázó dekorációban. De ne felejtsd el, hogy a harmónia mindennél fontosabb: az esküvő stílusa meghatározza a ruhát, vagy éppen fordítva – attól függően, ki, melyikből indul ki. 

/1511/Az_es20151112122934
Fotó: Polyák Attila - Origo
Sarka Kata tippje

Kata szerint a legfontosabb az, hogy érezd nagyon jól magad a nagy napon. „Én nagyon fiatalon házasodtam, sok mindenkinek meg akartam felelni, ráadásul rengeteg dolog miatt aggódtam: nem kell-e túl sokat várni a vendégeknek az ételre, van-e elég ital, mindenki jól érzi-e magát. Ezeket a dolgokat most már teljesen elengedném, nem görcsölnék rá egyáltalán. De majd a kislányomét így szervezem, hogy neki semmivel ne kelljen foglalkoznia" - mondta nevetve Kata, aki egy-két apróságon szívesen változtatna, ha most lenne az esküvője. „A ruhám olyan volt, ami szerintem mindig megállja a helyét, mert klasszikus fazon. De azóta beleszerettem a csipkébe, így lehet, hogy most inkább afelé húzna a szívem. A dekoráció talán nem lenne annyira elegáns, mint amilyen volt, ma már egy kicsit lazább, színesebb, vidámabb, természetközelibb stílust választanék. Aminek viszont még ma is nagyon örülök, az az, hogy volt egy gyereksarok, ahol a legkisebbek is jól érezhették magukat."