Álomruhák a nagy napra - okos trükkök, amikkel kiválaszthatod a tökéleteset

esküvő menyasszonyi ruha Sármán Nóra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május az esküvők hónapja, mi pedig a legtöbb lányhoz hasonlóan rajongunk az esküvői ruhakölteményekért. Kíváncsi vagy arra, mi kell a tökéletes ruha megtalálásához? Inspirációt gyűjtenél a legnagyobb márkák kínálatából? Most megteheted!

A menyasszonyi ruha az egyik legfontosabb dolog az esküvőn, a menyasszonyok számára legalábbis. Kevesen olyan szerencsések, hogy elsőre megleljék az álomruhát, többnyire idegtépő hetek, sok-sok ruhapróba, elkeseredettség előzi meg az esküvői ruha megtalálását. Pedig időt és energiát is spórolhatnak azzal a menyasszonyok, ha sokkal tudatosabban vágnak neki a keresésnek. Megkerestük Sármán Nóra divattervezőt, akinek nemcsak csodás estélyik, de gyönyörű menyasszonyi ruhák is kerülnek ki a kezei alól. Ha valaki, ő jól tudja, mi kell a nőknek - nekünk el is árulta!

Forrás: Facebook/Nora Sarman

A legtöbb nő kislányként elképzel egy bizonyos stílusú ruhát, ami lehet, hogy nem is áll neki jól. Ha ilyennel szembesülsz, hogyan próbálod meg lebeszélni a fazonról a menyasszonyt?

„A személyre szabott tervezés nagyon komplex feladat, hiszen általában egy teljesen ismeretlen nőnek kell megvalósítanom álmai ruháját. Ehhez nemcsak arra van szükség, hogy pontosan tudjam, milyen női alkatra milyen fazon illik, hanem arra is, hogy egy-két személyes találkozó után pontosan feltérképezzem az illető személyiségét, vágyait, azt, hogy hogyan fejezi ki a nőiességét, és hogyan éli meg menyasszonyságát. Ha úgy érzem, hogy nem állna jól a menyasszonynak az általa elképzelt fazon, megpróbálom rávezetni a megoldásra, ezt sokszor már olyan ügyesen csinálom, hogy a menyasszonyok azt hiszik, ők találták ki a jó fazont :-)"

Fotó: Várai Enikő/Facebook/Nora Sarman

Szerinted mi az a hiba, amit sok menyasszony elkövet a ruhaválasztáskor?

„Azt vettem észre, hogy sok nő ilyenkor »a menyasszony« szeretne lenni, nem pedig önmaga, menyasszonyként. Egy menyasszonyideált szeretnének megjeleníteni a ruhájukkal, sminkjükkel, frizurájukkal... Így a saját személyiségük háttérbe kerül. Szerencsére a hozzám forduló menyasszonyok pont az egyéniségük kifejezése miatt keresnek fel. De nagyon jó látni, amikor a menyasszony megtalálja a ruhát. Volt, aki elsírta magát, volt, akit kirázott a hideg, vagy egyszerűen csak rájött, hogy ez az."

Trendek jönnek és mennek, szerinted milyen a divatos és stílusos menyasszony 2015-ben?

„Szerintem ma mindenekelőtt finom és nőies. Ezt kifejezheti egy lágy alakkövető sellőfazon, egy sejtelmesen áttetsző csipkeruha vagy a lágy, finom, átlátszó rétegek. A romantika fontos szereplője az esküvőknek, de szerintem ez most újféle romantika, vadabb, szenvedélyesebb, ártatlanabb."

Van olyan kiegészítő, ami szerinted elmaradhatatlan egy menyasszony szettjéből?

„A legtradicionálisabb attribútum a virágcsokor. Fátyol, koszorú, uszály, csipke, fehér szín közül elmaradhatnak elemek, de virág nélküli menyasszonyt még nem láttam."

Ha semmi sem számítana, Te milyen ruhát választanál? Mi álmodoztunk kicsit, és összeszedtük néhány kedvencünket a világmárkák legújabb kollekcióiból.

/1505/_loms201558165941

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.