Neked mi jut eszedbe a kandallóról? Azonnal egy Jane Austen-regény elevenedik meg lelki szemeid előtt, ahol a kézimunkával bíbelődő kisasszonyok a ropogó tűzzel égő kandalló elé húzódnak a zimankós téli estéken? Nem vagy egyedül, a kandalló a legtöbb emberben a régi korok emlékeit idézi fel, pedig ma már tele van a piac igazán modern darabokkal!

Meghittség, kellemes meleg és egy cseppnyi romantika - egy kandalló nemcsak mint praktikus fűtési eszköz, hanem mint hangulatos berendezési tárgy meghatározhatja otthonod atmoszféráját. 

Forrás: www.ihousepict.com

A kandallók stílusát tekintve három fajtát különböztethetünk meg: a modern, a klasszikus és a rusztikus kandallót. 

A modern kandallók formája egyszerű és letisztult, de akadnak kifejezetten futurisztikus megoldások is. A kinézet azonban nem sokat változtat a kandalló teljesítményén, így tehát nem kell feladnod a fűtőerőt a dizájn érdekében. 

Forrás: www.soluppa.com

Klasszikus kandallókat te is biztosan láttál már kedvenc karácsonyi filmjeidben, ez a fajta valamennyire kiemelkedik a faltól, külön bútorként is lehet rá tekinteni. A felületét dekorálhatod bármilyen apró csecsebecsével. Ez a típus főleg a hagyományos családi otthonokhoz és a luxust kedvelő, patinás helyiséggel rendelkező házakhoz illik leginkább.

Forrás: Thinkstock

A rusztikus kandalló kifejezetten kiugrik a falból. Bár hasonlít a klasszikus kandallóhoz, azoknál azonban sokkal művészibben van kidolgozva. Ez a típus inkább egy jól megtervezett, patinás szobába való.

/1511/Meghi2015111212278