közel ülő szem smink szépség szem Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zavar, hogy túlságosan közel ülők a szemeid, és úgy érzed, nem tudsz úgy sminkelni, hogy ez ne tűnjön fel senkinek? Larion Oscar sminkmester elárulja, hogy hogyan, milyen technikával érdemes sminkelni, ha ilyen az arcberendezésed. 

Akkor beszélünk közel ülő szemekről, amikor a méréstechnika alapján a két szem közötti távolság túlságosan kicsi, azaz nem fér el a képzeletbeli harmadik szem a két szem között.

Itt a sminkelési technika lényege az, hogy optikailag távolítsuk, azaz széthúzzuk a szemeket,

hogy ideálisan nézzenek ki.

Forrás: Thinkstock

Érdemes a szem külső sarkát erősíteni sötét ceruzával vagy porral, ami hangsúlyozza azt a részt, és ezzel távolítja a szemeket. Bármilyen színnel lehet festeni ezt a szemformát, de arra nem árt odafigyelni, hogy

a kontrasztos színválasztással lehet a legelőnyösebb eredményt elérni.

Az egy színnel való festéssel, főleg a füstös szemfestéssel azonban kár kísérletezni! A legjobb eredményt akkor éred el, ha a textúrákat is körültekintően választod meg – legyen egy fényes és egy matt a szemeden.

Az orrnyeregnél és a belső szemzugnál pedig a világos, fémes árnyalatok a befutók.

A szem külső sarkát kell megemelni a sötétebb színnel, és lehetőség szerint ez legyen a mattabb szín.

Forrás: AFP/Robyn Beck

Vegyünk egy példát: egy gyönyörű kagylóhéjárnyalatot satírozz a mozgó szemhéj egészére, majd egy hideg barna szemceruzával húzz egy tusvonalat a felső szemhéj tövébe. A szem külső szélét húzd túl picit, majd kösd össze a mélyítővonallal, amit csak a mélyítővonalad közepéig élénkíts szép átmenettel. Satírozd el a kontúrszéleket, majd egy mélybarna szemhéjpúderrel töltsd fel a ceruzával körülhatárolt külső sarkot! A szemhéjadon csak a szemhéj közepéig satírozd össze a két színt, hogy szépen fedjék egymást. Az alsó pillatő közepétől húzd meg a ceruzával és kösd össze a felső-külső ívvel.

A pillákat csak felül fesd, kívül hangsúlyozd. Érdemes a külső pillákat kifelé ívelni, ehhez enyhén döntsd meg a szempillaspirált, és már kész is a sminked!

Botox és rengeteg arckezelés - mégsem csak a kókuszolaj Christie Brinkley fiatalságának titkahttp://www.life.hu/trend/20151115-christie-brinkley-nagyon-jol-nez-ki-kiderult-mi-az-oka.htmlMesésen fest a 62 éves modell, aki korábban azt vallotta, csodás bőrének titka a kókuszolaj. Most azonban kiderült, ez azért nem teljesen így van... Trend--A legszebb őszi sminkek vörös hajú sziréneknekhttp://www.life.hu/trend/20151105-a-legszebb-oszi-sminkek-voros-haju-szireneknek-larion-oscar-tippjei.htmlAzt már megmutattuk, melyek a legszebb őszi sminkek szőke hajú lányoknak. Volt szó arról is, milyen színek állnak jól a barnáknak, és mit érdemes viselniük a fekete hajúaknak. Most következzenek azok, akiknek különleges, vörös hajkoronájuk van – íme, Larion Oscar sminkmester tippjei. Trend--Ecset, a smink lételeme - kisokos nem csak kezdőknekhttp://www.life.hu/trend/20150928-larion-oscar-sminkmester-ecsetkisokos.htmlSokan túl kevés figyelmet szentelnek a megfelelő sminkecseteknek, pedig ha tudod, mikor mit kell használni, könnyebben tudsz szép sminket készíteni. Lássuk, mikor mit javasol Larion Oscar sminkmester!TrendThinkstockSminkelj úgy, mint Cara Delevigne!http://www.life.hu/trend/20150810-cara-delevigne-modell-23-eves-lett-larion-oscar-segit-hogyan-keszitsd-el-a-sminkjet.htmlCara Delevigne jött, látott és győzött: seperc alatt vette be a divatvilágot. A szupermodell - akiről nemrég kiderült, hogy egész tehetséges színésznő is - ma ünnepli 23. születésnapját, ez alkalomból megkértük Larion Oscar sminkmestert, mutassa meg nekünk, mi Cara állandóan makulátlan sminkjének titka. Érdemes tanulni tőle!Trend--Bázis, a smink adu ásza - használd bátran!http://www.life.hu/trend/20150908-bazisok-smink-ala-larion-oscar-elmondja-hogyan-kell-hasznalni.htmlEgyre népszerűbbek a smink alá szánt báziskrémek, amelyek segítségével sokkal tartósabb lesz a smink. Larion Oscar sminkmester elárulja, hogyan érdemes őket használni!TrendThinkstockTanulj tőlük! Három ország, ahol tényleg tudnak sminkelni a nőkhttp://www.life.hu/trend/20150818-3-orszag-ahol-nagyon-jol-sminkelnek-a-nok-larion-oscar-tippjei.htmlAzt már tudjuk, miben hibáznak a magyar nők, ha a sminkelésről van szó, most azonban arra voltunk kíváncsiak, vajon melyik országokban vérprofik a csajok a szempillák és rúzsok terén? Larion Oscar sminkmester tudja!TrendThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.