Éveken át tartotta rettegésben családját a 15 éves Michael, akiről később kiderült: Asperger-szindrómája van.

Beth Burtont annak idején annyira megrémült fia, Michael fenyegetésétől, hogy megöli az egész családot, ha még egy testvére születik, hogy sterilizációs műtétnek vetette alá magát – írja a Daily Mail.

Forrás: Beth Burton

A fiú állítólag meg is mutatta a rajzait, amelyen azt ábrázolt, mit csinálna velük, amennyiben nem tesznek eleget kérésének. A 38 éves édesanya, aki az angliai Cumbriában él, elmondása szerint fia 8 éves volt, amikor egy késsel a nyaka előtt azzal riogatta a családot, hogy megöli magát. Hónapokkal később egy fúrógéppel csinálta végig mindezt. Feladtam a saját életemet a fiam miatt. De ő a fiam, és segíteni akartam neki– mondta el Beth. Michaelt 2 évvel ezelőtt diagnosztizálták Asperger-szindrómával. Jelenleg kezelés alatt áll, amelynek hatására teljesen megváltozott az életszemlélete. Nem akarjuk, hogy más családok is olyan egyedül és kétségbeesetten érezzék magukat, mint ahogyan mi is – magyarázta Beth.

Aspergeres gyerekek- időben ismerd fel a tüneteket!
Az Asperger-szindróma a mai napig a legtitokzatosabb "betegségek" közé tartozik. Jellemzője a szociális készségek, az empátia hiánya valamint a magas fokú zárkózottság. A tüneteggyüttest az autizmus enyhébb formájának is tekintik. A Life.hu cikkéért kattints ide!