Kamu volt a testvérek találkozása Lilu családegyesítő műsorában?

testvér Keresem a családom megható találkozás Lilu
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Keresem a családom első adásában szereplő két testvér nem a kamerák előtt lelt egymásra, valójában évek óta tartják a kapcsolatot.

Lilu családegyesítő műsorának első adásában talált egymásra a 40 éve elszakadt testvérpár. De a Tatabányán élő Edina és a Dél-Afrikában letelepedett Bernadett valójában régóta tartották a kapcsolatot.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az RTL Klub műsorában Lilu és Bernadett első internetes beszélgetésén az egykori szépségkirálynőnek fogalma sincs, ki üzenhetett neki Magyarországról. Amikor a műsorvezető elárulja, meglepve és meghatódva reagál: „igen, hallottam, hogy van egy féltestvérem, nagyon szeretnék vele találkozni" – írja a Bors. Majd Lilu közvetítésével egy kilencezer kilométeres repülőút után a testvérek egy megható jelenetben egymás nyakába borulnak, és lefolytatják az első nagy személyes beszélgetést.

Edina az 1992-es Magyarország szépe választáson figyelt fel féltestvérére, és édesapja segítségét kérte, hogy felvegye a kapcsolatot húgával, de az első próbálkozás kudarcba fulladt. Néhány évvel később azonban a Facebookon egymásra találtak és azóta tartják is a kapcsolatot.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Ahogy a műsor készítői, úgy én sem állítottam soha, hogy nem tudtam Bernadettről, én azt mondtam a műsorban is, hogy negyven éve nem találkoztam a testvéremmel. Tehát itt semmi olyasmi nem volt, hogy én nem tudok róla semmit, vagy nincs háttérinformációm róla. Beszéltem Hadas Krisztáékkal, akik azt mondták, hogy ez egy teljesen korrekt történet, én ahhoz kértem segítséget, hogy találkozhassak a húgommal. Hálás vagyok, hogy ezt lehetővé tették, nélkülük ez nem sikerült volna” – mondta Edina.

A műsor producere, Máté Kriszta így reagált: „Én úgy tudom, hogy bejelölték egymást az interneten, erről szólt is Edina, a valódi kapcsolat azonban a mi segítségünkkel jött létre, hiszen előtte csak gyermekkorukban találkoztak.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.