Arckrémek téli smink alá - Segítünk választani!

Forrás: Thinkstock -
krém arckrém smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Télen is ugyanazt a krémet használod a smink alá, mint a nyári hónapokban? A mínuszok beköszöntével érdemes lenne más termékeket is kipróbálnod. Larion Oscar sminkmester elárulta nekünk, mi alapján válasszuk ki a tökéletes téli arckrémet. 

A hidegebb idő beköszöntével a hőérzet is változik, ezért kevesebb folyadékot iszunk, ami nagy hiba.

A kinti és a benti hőmérséklet-különbségek alapvetően megviselik a bőrt, ám a legfontosabb az, hogy fenntartsd a természetes rugalmasságát, és elfogyassz legalább napi 2,5 liter folyadékot.

Ha huzamosabb ideig tartózkodsz fűtött, zárt térben, termálvízzel frissítsd fel nap közben az arcbőrödet!

Forrás: Thinkstock

Esszenciális arcolajakkal, krémekkel érdemes mindennap kényeztetni a bőrt, és jó, ha a termék összetevői között szerepel a C- és az E-vitamin, a panthenol, a kókuszolaj és az argánolaj.

A bőrtípus változását befolyásolhatják az évszakok, az időjárás, a lelki egyensúly, a hormonok, a stressz, az étrend, az életmód, az életkor,

a bőr víztartalma, valamint a faggyúmirigyeink működése is. Ezért legyél körültekintő az arckrém kiválasztásánál! Minden esetben a korosztályodnak és bőrtípusodnak megfelelően vásárold meg kedvenc arckrémedet.

Normál bőrű vagy?

Itt egyensúlyban van a zsír és a víztartalom, ezért a pórusok zártak, a bőr egyenletes és üde, a normál bőrűeknek készített kozmetikumok teljesen megfelelőek.

Forrás: Thinkstock

Száraz a bőröd?

A száraz bőr tulajdonsága, hogy könnyebben sérül, hámlik, húzódik, zártak a pórusok, a bőr kissé érdes. Minden esetben bőrnyugtató, bőrpuhító, B-vitamin-tartalmú tápláló, nedvességmegtartó krémeket, arcolajakat használj!

Zsíros bőrűeknek

Ha ilyen a bőröd, akkor biztosan jó a nedvességtartalma, a pórusai tágak, az arc fénylik. A rendszeres arctisztítás elengedhetetlen, jót tesz, ha vérkeringést serkentő, fertőtlenítő hatású, vizes készítményekkel ápolod a bőrt.

Korpázóan zsíros a bőröd?

A legcélszerűbb megoldás az elhalt hámsejtek eltávolítása, méghozzá radírozással. Kíméletes arcápolás és a testesebb hidratálókrém használatával pedig optimalizálhatod a bőr szerkezetét.

Forrás: Thinkstock

Kombinált bőrűeknek

A leggyakoribb, amikor a T-zóna zsírosabb, és az arc többi része normál szerkezetű. A zsírosabb részekre használj mattító, faggyúháztartást szabályzó primert, majd krémes, púderes alapozóval egységesítsd a bőrödet.

Érzékeny a bőröd?

Akkor neked érdemes nagy gondot fordítani az összetevőkre! Kerüld az alkoholtartalmú készítményeket, a durva szemcsés bőrradírokat, a szappant, az illatanyagokat tartalmazó kozmetikumokat. Védd a bőrt magas faktorszámú fényvédőkrémmel! Arckrémben az illatanyagmentes, bőrkímélő, hipoallergén, bőrnyugtató tulajdonságú készítményeket érdemes használnod.

Érett bőrűeknek

Az elmélyülő ráncocskák, az erőteljes nedvességvesztés miatt érdemes bőrtömörséget visszaállító, nedvességmegtartó, ránctalanító arckrémeket, arcolajakat használni, illetve külön nappali krémet extra fényvédelemmel, este pedig tápláló éjszakai krémet. A krémes alapozó alá érdemes bőregységesítő primert választani a tökéletesen egységes arcszerkezet érdekében.

1. Artistry 20 500 forint 2. The Body Shop 9990 forint 3. L'Oreal 3699 forint 4. Nivea Pure & Natural 2219 forint 5. Dr. Organic 3998 forint 6. Eucerin 7. Erborian 16 790 forint 8. Estée Lauder 50 dollár 9. Yamuna 12 000 forint

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.