Tökéletes sminklemosás lépésről lépésre - fontosabb, mint gondolnád

sminklemosás sminklemosó smink arc arcmosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha rendszeresen sminkelsz, biztosan jól tudod, hogy az egyik legfőbb szépségbaki, amit elkövethetsz, az az, ha sminkben fekszel le aludni. A sminklemosás is olyan, mint minden más: érdemes megtanulni, hogyan is kell pontosan végezni. Lesd el Larion Oscar sminkmester trükkjeit!
Forrás: Thinkstock

Fontos a bőrtípus

A sminkeltávolítást ugyanolyan alaposan kell végezni, mint ahogy a tökéletes sminket elkészítjük.

Legyél körültekintő, és minden esetben a bőrtípusodnak megfelelő készítményeket használj.

Önmagában a víz, a szappan és a tusfürdővel való eltávolítás nem kielégítő! Fantasztikusan bőséges a választék a bőrtípusnak megfelelő sminklemosók terén. Létezik zselés, krémes, vizes bázisú, olajos, két komponensű, habzó arctisztító.

Kíméld az arcot!

Az arctisztításhoz használj kifejezetten erre a célra kifejlesztett vattakorongokat, amik kíméletesek az archoz.

Mindig tiszta kézzel érintsd meg az arcodat!

A tiszta vattakorongot érdemes picit benedvesíteni, és erre rátéve a sminklemosót, körkörös, masszírozó mozdulatokkal eltávolítani a sminket, hogy a bőr feszes és rugalmas maradjon.

Ápoló olajok

Száraz bőrre ideálisak az olíva- vagy kókuszolajos termékek. A zsíros-kombinált bőrre a krémes, vízbázisú készítmények, érzékeny bőrre pedig a kíméletes, zselés vagy habzó lemosók.

Ha a kétfázisú vagy olajos készítmény mellett döntesz, utána a maradék olajat érdemes micellás vízzel vagy tonikkal eltávolítani.

Ezt követően pedig jöhet egy közömbösítő tiszta vizes, semlegesítő arcmosás, majd a hidratálás.

1. NIVEA Arclemosó krém 1699 forint 2. Avon 1099 forint 3. Clinique 19 dollár 4. Marionnaud Clean & Rituals 2690 forint 5. Paula's Choice 7690 forint 6. Garnier 1399 forint 7. Erborian 11 990 forint

Óvd a szem környékét!

A szemkörnyék bőre mindenkinek érzékeny és nagyon vékony, sérülékeny, ezért nagy odafigyelést igényel ennek a területnek az ápolása.

A szemsmink eltávolítására választott lemosó lehetőleg ne tartalmazzon alkoholt, szilikont, parabént és mesterséges illatanyagot. A legideálisabbak a PH-semleges, ápoló és bőrnyugtató hatású termékek. Sokan rutinszerűen távolítják el a sminkjüket, beleesve abba a hibába, hogy a vattakorong arctisztítás után nem tiszta, még halványan elszínezi azt, de még jócskán volna mit lemosni. Ez a fennmaradt mennyiség elegendő ahhoz, hogy eltömítse a pórusokat, amik hosszú távon pattanások kialakulásához vezetnek, a bőr megújulását pedig akadályozzák. Ha pedig a fent maradt, szabad szemmel alig észrevehető sminkmennyiség találkozik a párnáddal, a verejtékeddel, és ha nem hetente húzol tiszta ágyneműt, akkor még baktériumok is gazdagítják az arcodat. Ezért fontos, hogy reggel és este alaposan végezd el a körültekintő arctisztítást, tonizálást, hidratálást - ez az alapja a bőr szépségének, rugalmasságának megtartásához.

A szemkörnyék finom bőrének ápolására vannak szemkörnyékápolók, szemránckrémek, amik segítenek, hogy mindig feszes és friss legyen ez a terület. Nem kor kérdése, hogy melyiket kell használni, hanem sokkal inkább a genetika az, ami eldönti, hogy melyiket alkalmazd.

Ne feledd a radírozást!

Hetente radírozd le arcodat egy kíméletes arcradírral, ami eltávolítja az elhalt hámsejteket

- ettől a bőröd megújul, és ellenállóbb lesz a környezeti ártalmakkal szemben is. Érdemes mélytisztító arcpakolást is alkalmazni hetente, ez ugyanis segít a bőr mélyebb rétegéig eljuttatni az ápoló anyagokat, ezáltal még ragyogóbb lesz az arcod, valamint sokkal hatékonyabb lesz a kedvenc hidratálókrémed is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.