Nem csak idén télen divat a piros rúzs: ez az a sminktermék, amit évtizedek óta töretlenül imádnak és használnak a nők. Sokan félnek tőle, pedig nem kellene: ha megtalálod a hozzád passzoló árnyalatot, egyszerűen odáig leszel érte! Larion Oscar sminkmester most elárulja, kihez milyen tónusok passzolnak a legjobban. 

A nők titkos fegyvere a piros rúzs. Igen, van az a pillanat, amikor érdemes bevetni! Egyszerűen fennkölt, szenvedélyes, titokzatos és ultranőiessé válik benne mindenki, ám viselni is tudni kell! Az nem kérdés, hogy mindenkinek jól áll, és mindenkinek megvan a saját pirosa.

Forrás: Thinkstock

Ha tökéletes megjelenésre vágysz, használj hozzá harmonizáló árnyalatú ajakkontúr-ceruzát is! De kicsit előreszaladtam - egyvalami még ennél is fontosabb, mégpedig az, hogy kinek melyik árnyalatú piros áll jól. Íme, egy kis segítség!

Tavasz típusoknak

Ha hajad színe mézszőke, vörösesszőke vagy világosbarna, a bőröd pedig meleg tónusú, barackos árnyalatú, esetleg szeplős, akkor a tavasz típusba tartozol. Ezt a csoportot jellemzi még a különleges szemszín: lehet türkiz, zöld, aranybarna. A te piros árnyalatod a szenvedélyes narancspiros. 

1. Estée Lauder 30 dollár 2. Mac 3. Bobbi Brown 27 dollár 4. Clinique 18 dollár

Nyár típusoknak

A nyár hölgyekre jellemző a hamvasság: a hajszín általában hamvasszőke, hamvasbarna, ezüstös szőke, bőrük többnyire porcelánszerű, a szemük szürkéskék, világosbarna vagy szürkészöld. A nyár típusnak a hideg pirosak állnak a legjobban.

1. Avon 1299 forint 2. Chanel 3. Rimmel 4. Guerlain

Ősz típusoknak

Rájuk jellemzőek a vöröses tónusok, barnák aranyló ragyogással, némi vöröses beütéssel. A bőrük színe a bézses árnyalatú mellett lehet egészen kreolos, a szemük pedig erőteljes színű: meleg árnyalatú aranybarna, sötétzöld, zöldesbarna. Ideális számukra a mélyvörös árnyalatú ajakrúzs.

1. Catrice 2. Astor 3. Estée Lauder 30 dollár 4. Sisley Marionnaud

Tél típusoknak

Ha barna, fekete, netán jégszőke a hajad, kékes árnyalatú, nagyon világos, alabástrom vagy olívaszínű bőröd van, a szemed szürkéskék, kékeszöld vagy sötétbarna, akkor te is a tél típusba tartozol. Neked áll a legjobban a klasszikus piros, valamint a burgundi érzéki árnyalata.

1. L'Oreál Colour Riche 2. Essence 849 Forint 3. Lancome 30.50 dollár 4. The Body Shop 3590 forint