Idén is megválasztották a legszebb holokauszt túlélőt Izraelben

Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan -
túlélő Haifa győzelem korona megválasztás szépségverseny Izrael holokauszt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harmadik alkalommal rendezték meg a Miss Holocaust szépségversenyt Haifában, amelyet idén a 83 éves Rita Berkowitz nyert meg.

13 idős asszony vonult fel a Miss Holocaust 2015-ös szépségversenyének kifutóján a győzelemért, akik a műsor részeként a náci népirtásban átélt borzalmakról is beszéltek és túlélésük történetét is elmesélték. Az Képekért kattints ide!

A győztes, Rita Berkowitz Forrás: MTI/EPA/Abir Szultan

A világ minden tájáról érkeztek holokauszt túlélők, akiket a verseny mottója szerint belső szépségük és lelki harmóniájuk szerint bírált a zsűri, mégis fodrászok, sminkesek és manikűrösök hada segített a versenyzőknek abban, hogy a legjobb formájukat nyújtsák. A korona végül a 83 esztendős Rita Berkowitz fejére került.

Az izraeli Nemzetközi Keresztény Nagykövetség és a haifai Yad Ezer L'Haver nevű jótékonysági szervezet eseményét már a kezdetektől rengeteg kritika érte: a negatív vélemények szerint csak show-t csinálnak a holokausztot elszenvedők történeteiből. A szervezők szerint azonban a szépségverseny remek alkalom arra, hogy felhívják a figyelmet a túlélők szegény és nehéz sorára, és az eseményből befolyó pénzből éppen őket kívánják támogatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.