A NANE Egyesület és a PATENT Egyesület idén december 2-án, szerdán rendezi meg a "16 akciónap a nők elleni erőszak ellen" rendezvénysorozat keretében szakmai konferenciáját. 

Forrás: Thinkstock

A rendezvényen bemutatják a legfrissebb vagy még készülőben lévő hazai és nemzetközi kutatások eredményeit, módszereit, valamint a nemzetközi jó gyakorlat legfrissebb, hazai érdeklődésre is számot tartó, vagy Magyarországon fejlesztett elemeit.

A fórumon többek között Szigeti Vera, a NANE Egyesület elnöke; Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete és Rosa Logar, az Európa Tanács Nők Elleni Erőszakkal és Családon Belüli Erőszakkal Szembeni Fellépés Szakértői Csoportjának alelnöke is részt vesz.

A részletes programról itt tudsz informálódni. A konferencia ingyenes, de regisztráció köteles.

A családon belüli erőszak nem magánügy
A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület 1994 januárjában alakult azzal a céllal, hogy segélyvonalat indítson bántalmazott nők részére. Ez a segélyvonal az egyetlen olyan célzott telefonos szolgáltatás e témában, amelyet képzett női önkéntesek működtetnek civil szervezeti keretek között. A NANE a meghallgatásban, az ítéletmentes megértésben, valamint a családon belüli erőszak társadalmi jelenségéről szóló ismeretek terjesztésében tud segíteni.
A Segélyvonal bántalmazott nőknek és gyerekeknek ingyenes segélyvonal telefonszáma +36-80-505-101, és hétfő, kedd, csütörtök, péntek napokon 18 és 22 óra között hívható.
A Szexuális Erőszak Segélyvonal a +36-40-630-006-os kék számon hívható (helyi tarifával), hétfőnként 10–14, szerdánként 14–18, péntekenként 10–14 óráig.
További információért látogasd meg a nane.hu illetve a nokjoga.hu oldalakat!