családon belüli erőszak NANE nők elleni erőszak NANE2015 konferencia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A NANE Egyesület és a PATENT Egyesület idén december 2-án, szerdán rendezi meg a "16 akciónap a nők elleni erőszak ellen" rendezvénysorozat keretében szakmai konferenciáját. 
Forrás: Thinkstock

A rendezvényen bemutatják a legfrissebb vagy még készülőben lévő hazai és nemzetközi kutatások eredményeit, módszereit, valamint a nemzetközi jó gyakorlat legfrissebb, hazai érdeklődésre is számot tartó, vagy Magyarországon fejlesztett elemeit.

A fórumon többek között Szigeti Vera, a NANE Egyesület elnöke; Colleen Bell, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete és Rosa Logar, az Európa Tanács Nők Elleni Erőszakkal és Családon Belüli Erőszakkal Szembeni Fellépés Szakértői Csoportjának alelnöke is részt vesz.

A részletes programról itt tudsz informálódni. A konferencia ingyenes, de regisztráció köteles.

A családon belüli erőszak nem magánügy

A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület 1994 januárjában alakult azzal a céllal, hogy segélyvonalat indítson bántalmazott nők részére. Ez a segélyvonal az egyetlen olyan célzott telefonos szolgáltatás e témában, amelyet képzett női önkéntesek működtetnek civil szervezeti keretek között. A NANE a meghallgatásban, az ítéletmentes megértésben, valamint a családon belüli erőszak társadalmi jelenségéről szóló ismeretek terjesztésében tud segíteni.
A Segélyvonal bántalmazott nőknek és gyerekeknek ingyenes segélyvonal telefonszáma +36-80-505-101, és hétfő, kedd, csütörtök, péntek napokon 18 és 22 óra között hívható.
A Szexuális Erőszak Segélyvonal a +36-40-630-006-os kék számon hívható (helyi tarifával), hétfőnként 10–14, szerdánként 14–18, péntekenként 10–14 óráig.
További információért látogasd meg a nane.hu illetve a nokjoga.hu oldalakat!
Amit a jelszavakról tudni érdemes http://www.life.hu/csalad/20151124-igy-tarold-az-adataidat-pin-kod-jelszo-adatvedelmi-kisokos.htmlA biztonságos jelszavak legnagyobb hátránya, hogy többnyire igen nehéz megjegyezni őket. Ha az összes pin kódodat a fejedben szeretnél elraktározni, akkor egy idő után minden gondolatod a nagymamád szülinapi dátuma és az első háziállatod beceneve körül fog forogni. Próbálkozz hát meg ennél praktikusabb módszerekkel. Család--Roberto konyhája: Áfonyás-málnás túrótortahttp://www.life.hu/csalad/20151127-rostas-robert-a-life-hu-sefje-afonyas-malnas-turotortat-keszit.htmlEgyszerű, látványos és ínycsiklandozó - Rostás Róbert legújabb finomsága még a nem túl gyakorlott konyhatündéreknek is garantált sikerélmény lehet. Család--2015 legemlékezetesebb sztárházasságaihttp://www.life.hu/csalad/20151127-sztarhazassagok-2015-ben.htmlAhogy szépen lassan közeledünk az év vége felé, ideje számot vetni és feleleveníteni a mögöttünk hagyott hónapokat. A következő hetekben visszaemlékezünk majd azokra a nagyobb családi eseményekre, amelyek 2015-ben történtek a hírességek életében. Most következzenek az idei év legemlékezetesebb sztárházasságai! Család--Egy dzsihádistának is van édesanyjahttp://www.life.hu/csalad/20151126-isis-iszlam-allam-edesanyak-elvesztett-gyermekek-tortenetei.htmlÉdesanyák, akiknek fiai rossz útra tértek. Édesanyák, akiknek fiai a világ egyik legkegyetlenebb terrorszervezetéhez csatlakoztak. Édesanyák, akik most csak egymásra számíthatnak, és akik azért küzdenek, hogy más családokkal ne történhessen meg az a felfoghatatlan tragédia, amit nekik át kellett élni. Megrázó sorok következnek. CsaládAFPKarácsonyi sütemények a világ körülhttp://www.life.hu/csalad/20151124-edessegek-a-vilag-korul-az-unnepekre.htmlSzenteste minden család asztalán a legfinomabb hagyományos karácsonyi édességek, sütemények sorakoznak. Vannak, akiknél a bejgli a kedvenc, mások a hókiflire esküsznek – a jól bevált menü pedig minden évben csak ismétli és ismétli önmagát. De mi lenne, ha idén valami különleges, valami egzotikus finomság lenne a karácsonyi vacsora fénypontja?Család--Csalások és lebukások a szerencsejátékok történetébenhttp://www.life.hu/csalad/20151123-legnagyobb-csalasok-legnagyobb-lebukasok-a-szerencsejatekok-torteneteben.htmlAz emberi kreativitás nem ismer határokat - ám ez a kreativitás nem minden esetben áll a jó ügy szolgálatában. A következőkben összegyűjtöttük a legemlékezetesebb szerencsejáték csalások és csalási kísérletek történeteit. CsaládThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.