A könnyen jött pénz könnyen is megy - tudják ezt jól azok az egykori lottómilliomosok, akiknek nyereményük átvétele után nemcsak a költekezési vággyal, hanem a kapzsi rokonok hadával is fel kellett venniük a harcot. Természetesen vannak olyanok, akik az ölükbe hullott vagyonból meg tudták valósítani álmaikat, de bőven akadnak olyanok is, akik bizony nem tudtak bánni a milliókkal.

Egyes statisztikák szerint a lottónyertesek 90%-a másfél év alatt elkölti a nyereményét, nagy részüknek emellett pedig még az életük is tönkremegy.

Mint egy rocksztár

Michael Caroll ölébe 2002-ben nagyjából 3,4 milliárd forint értékű angol font hullott. Az egykori szemétszállító lottónyereményének köszönhetően maga mögött hagyta a szegénységet, és igazi rocksztárként kezdte élni az életét: 

rászokott a kokainra, megállás nélkül partizott, halomra vásárolta az autókat, és naponta több örömlányt is ágyba vitt.

Michael CarollForrás: Northfoto

Egy csendes angol városkában hatalmas birtokot is vásárolt magának, amelynek udvarán roncsderbiket rendezett. Az évek során többször meggyűlt a baja a hatóságokkal, 2006-ban börtönbe is kellett vonulnia egy időre. Alig 8 évvel a nyereménye átvétele után minden pénzét elköltötte, csődbe ment. Most egy kétszobás lakásban lakik, és 6 fontot keres óránként.

A jótékonykodó

Billie Bob Harrell Jr. 1997-ben 21 millió dollárt, azaz közel 7 milliárd forintot nyert a texasi lottón. Amerikában egy lottónyertes két lehetőség közül választhat, eldöntheti, hogy egy összegben szeretné megkapni nyereményét, vagy inkább életjáradék formájában évente fokozatosan egy csekk formájában. Harell pedig az utóbbi lehetőséget választotta.

A férfi első dolga az volt, hogy házakat, autókat vegyen barátainak, hogy az egyháznak adományozzon, és ételt osszon a szegényeknek, nem mellesleg pedig, hogy Hawaiira elutazzon.

Billie Bob Harrell Jr.Forrás: Youtube

A szerencsétlen szerencsésnek a jószívűsége okozta a vesztét. Egyre többször hívták különféle ismerősök és idegenek egyaránt, hogy pénzt kérjenek tőle, ő pedig rendre rossz döntéseket hozott. Szépen lassan eljutott odáig, hogy már jóval a fizetési csekk megérkezése előtt elköltötte a pénzét, adósságokba verte magát, végül a felesége is otthagyta. Két évvel a nagy nyeremény után a fia talált rá holtan a saját házában. Fejbe lőtte magát. Nem sokkal halála előtt így beszélt a nyereményéről: "Az, hogy nyertem a lottón, a legrosszabb dolog volt, ami valaha is történt velem."

A fiatal milliomos

Callie Rogers 16 évesen nyert a lottón 2003-ban. A fiatal lány rögtön bele is kezdett a költekezésbe: különböző drága ajándékokkal kezdte elárasztani a családját és a barátait, autókat, lakásokat és luxusnyaralásokat vásárolt. A jólét 2009-ig tartott, néhány év alatt a lány csődbe ment. "Csak boldoggá akartam tenni az embereket azzal, hogy pénzt adok nekik" - nyilatkozta akkor a Daily Mailnek.

Hat év leforgása alatt kétszer is megpróbált véget vetni az életének, mert elszegényedve és magányosan nevelte két kicsi gyermekét.

Callie RogersForrás: Closer Magazine

Ma takarítónőként dolgozik, és magasnak egyáltalán nem nevezhető fizetéséből az évek alatt felhalmozott adósságait törleszti.

Támogatott tartalom