Volt, nincs - Felelőtlen lottónyertesek történetei

lottó lottómilliomos költekezés priceless otthon lottónyeremény szerencse
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A könnyen jött pénz könnyen is megy - tudják ezt jól azok az egykori lottómilliomosok, akiknek nyereményük átvétele után nemcsak a költekezési vággyal, hanem a kapzsi rokonok hadával is fel kellett venniük a harcot. Természetesen vannak olyanok, akik az ölükbe hullott vagyonból meg tudták valósítani álmaikat, de bőven akadnak olyanok is, akik bizony nem tudtak bánni a milliókkal.

Egyes statisztikák szerint a lottónyertesek 90%-a másfél év alatt elkölti a nyereményét, nagy részüknek emellett pedig még az életük is tönkremegy.

Mint egy rocksztár

Michael Caroll ölébe 2002-ben nagyjából 3,4 milliárd forint értékű angol font hullott. Az egykori szemétszállító lottónyereményének köszönhetően maga mögött hagyta a szegénységet, és igazi rocksztárként kezdte élni az életét:

rászokott a kokainra, megállás nélkül partizott, halomra vásárolta az autókat, és naponta több örömlányt is ágyba vitt.

Michael Caroll Forrás: Northfoto

Egy csendes angol városkában hatalmas birtokot is vásárolt magának, amelynek udvarán roncsderbiket rendezett. Az évek során többször meggyűlt a baja a hatóságokkal, 2006-ban börtönbe is kellett vonulnia egy időre. Alig 8 évvel a nyereménye átvétele után minden pénzét elköltötte, csődbe ment. Most egy kétszobás lakásban lakik, és 6 fontot keres óránként.

A jótékonykodó

Billie Bob Harrell Jr. 1997-ben 21 millió dollárt, azaz közel 7 milliárd forintot nyert a texasi lottón. Amerikában egy lottónyertes két lehetőség közül választhat, eldöntheti, hogy egy összegben szeretné megkapni nyereményét, vagy inkább életjáradék formájában évente fokozatosan egy csekk formájában. Harell pedig az utóbbi lehetőséget választotta.

A férfi első dolga az volt, hogy házakat, autókat vegyen barátainak, hogy az egyháznak adományozzon, és ételt osszon a szegényeknek, nem mellesleg pedig, hogy Hawaiira elutazzon.

Billie Bob Harrell Jr. Forrás: Youtube

A szerencsétlen szerencsésnek a jószívűsége okozta a vesztét. Egyre többször hívták különféle ismerősök és idegenek egyaránt, hogy pénzt kérjenek tőle, ő pedig rendre rossz döntéseket hozott. Szépen lassan eljutott odáig, hogy már jóval a fizetési csekk megérkezése előtt elköltötte a pénzét, adósságokba verte magát, végül a felesége is otthagyta. Két évvel a nagy nyeremény után a fia talált rá holtan a saját házában. Fejbe lőtte magát. Nem sokkal halála előtt így beszélt a nyereményéről: "Az, hogy nyertem a lottón, a legrosszabb dolog volt, ami valaha is történt velem."

A fiatal milliomos

Callie Rogers 16 évesen nyert a lottón 2003-ban. A fiatal lány rögtön bele is kezdett a költekezésbe: különböző drága ajándékokkal kezdte elárasztani a családját és a barátait, autókat, lakásokat és luxusnyaralásokat vásárolt. A jólét 2009-ig tartott, néhány év alatt a lány csődbe ment. "Csak boldoggá akartam tenni az embereket azzal, hogy pénzt adok nekik" - nyilatkozta akkor a Daily Mailnek.

Hat év leforgása alatt kétszer is megpróbált véget vetni az életének, mert elszegényedve és magányosan nevelte két kicsi gyermekét.

Callie Rogers Forrás: Closer Magazine

Ma takarítónőként dolgozik, és magasnak egyáltalán nem nevezhető fizetéséből az évek alatt felhalmozott adósságait törleszti.

Támogatott tartalom

"Egy szörnyetegnek adtam életet"http://www.life.hu/csalad/20151201-egy-szornyetegnek-adtam-eletet-egy-dzsihadista-lany-tortenete.htmlA húszéves Fatima Dzsafarovát a saját anyja is szörnyetegnek tartja, és szégyelli, hogy a világra hozta. A lány az után csatlakozott a dzsihádistákhoz, hogy szerelembe esett egy szélsőséges muszlim férfival, aki könyörögve kérte őt, hogy legyen a negyedik felesége. CsaládOrigoÁllati örökösök - Kóbor macskából luxuskandúrhttp://www.life.hu/csalad/20151130-milliomos-haziallatok-a-vilag-legbizarrabb-orokosei.htmlVan az úgy, hogy az ember legjobb barátja, vagy akár legközelibb hozzátartozója egy hűséges házi kedvenc. Aki osztotta meg már az életét egy édes négy- vagy akár kétlábúval, az tudja jól, hogy egy állat mennyire nagyon tud szeretni – néha bizony jobban, mint egy ember. Éppen ezért nem egy gazdi döntött már úgy a végrendeletében, hogy imádott kedvencét teszi meg egyetlen örökösének.CsaládThinkstock2015 legemlékezetesebb sztárházasságaihttp://www.life.hu/csalad/20151127-sztarhazassagok-2015-ben.htmlAhogy szépen lassan közeledünk az év vége felé, ideje számot vetni és feleleveníteni a mögöttünk hagyott hónapokat. A következő hetekben visszaemlékezünk majd azokra a nagyobb családi eseményekre, amelyek 2015-ben történtek a hírességek életében. Most következzenek az idei év legemlékezetesebb sztárházasságai! Család--Egy dzsihádistának is van édesanyjahttp://www.life.hu/csalad/20151126-isis-iszlam-allam-edesanyak-elvesztett-gyermekek-tortenetei.htmlÉdesanyák, akiknek fiai rossz útra tértek. Édesanyák, akiknek fiai a világ egyik legkegyetlenebb terrorszervezetéhez csatlakoztak. Édesanyák, akik most csak egymásra számíthatnak, és akik azért küzdenek, hogy más családokkal ne történhessen meg az a felfoghatatlan tragédia, amit nekik át kellett élni. Megrázó sorok következnek. CsaládAFPKarácsonyi sütemények a világ körülhttp://www.life.hu/csalad/20151124-edessegek-a-vilag-korul-az-unnepekre.htmlSzenteste minden család asztalán a legfinomabb hagyományos karácsonyi édességek, sütemények sorakoznak. Vannak, akiknél a bejgli a kedvenc, mások a hókiflire esküsznek – a jól bevált menü pedig minden évben csak ismétli és ismétli önmagát. De mi lenne, ha idén valami különleges, valami egzotikus finomság lenne a karácsonyi vacsora fénypontja?Család--Időgazdálkodás okosan - A stresszmentes, hatékony hétköznapok kulcsahttp://www.life.hu/csalad/20151124-a-gtd-azaz-getting-things-done-modszerrol-beszelgettunk-hamar-domonkossal.htmlRohansz a munkahelyedre, rohansz Petikéért az oviba, majd Pistikének segítesz a matekháziban, közben pedig agyadba villan, hogy egy csepp tej sincs már a hűtőben a reggeli kávéhoz, és fürdetés közben azon is elmorfondírozol, vajon mikor fogsz nekiállni az év végi beszámoló elkészítéséhez. Millió és egy feladat, tennivaló kavarog a fejedben minden áldott nap - miért nem söpröd ki őket egyszerűen a francba? Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.