Hozd formába a vállaidat - így jobban bírod a karácsonyi őrületet!

Forrás: Thinkstock -
JógaKlikk vállöv terhelés stressz jógaiskola jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mire következtetünk abból, hogy tartjuk a vállunkat? Gondoltad volna, hogy a test ezen területe rengeteg mindenről árulkodik? Még nem késő formába hozni, hogy jobban bírd a karácsonyi "csomagot"!

A jóga azt tanítja, hogy minden elmefolyamatnak van fizikai és energetikai lenyomata benned, ezek egymásra oda-vissza hatnak, összefüggenek. Ezek alapján kézenfekvő a testszimbolikát önismereti célra felhasználni.

Forrás: Thinkstock

A vállaid arról árulkodnak, milyen terheket cipelsz, és közben hogyan érzed magad a bőrödben;

a váll energetikai szempontból a szívcsakra területe.

Vizsgáld meg a saját vállaid helyzetét, formáját - íme, néhány szempont, amiből következtethetsz a belső tartásodra.

Felhúzott váll:

vészhelyzetekben is felhúzzuk a vállunkat, de ha te félelemmel éled meg az egész életedet, ez a tartás állandósulhat, szorongó típust feltételezve, aki szereti behúzni a fejét a teknőspáncéljába. Az ilyen vállak összehúzódnak, elkeskenyednek, jelezve, hogy nem szívesen vállalsz felelősséget a saját életedért.

Előrehúzott váll:

önvédelmi tartás, a szívedet zárod be, az érzelmeket nem hagyod kibontakozni. Ez a tartás azt sugallja, hogy gyámolításra, védelemre szorulsz. Tinilányok sokszor a mellüket rejtegetik így, a nőiességükkel szembeni bizonytalanságot kifejezve. Az előrehúzott vállak és a görbe hát a bezárkózás legjellemzőbb tünete.

Forrás: Thinkstock

Bal oldali váll felhúzása

is utalhat arra, hogy a szívedet túlságosan óvod!

Csapott vállak:

A szárnyaszegett madarakéhoz hasonló tartás azt mutatja, hogy a terhelés nagyobb, mint amennyit elbírsz. Ez is egy részvétkeltő állapot, szeretnéd, ha a vállakon lecsúszna és eltávozna a többletteher.

Ha egészséges, szögletes a vállad, de túl izmos:

neked különösen fontos, amit kifelé mutatsz! Szeretnéd azt a benyomást kelteni, hogy tökéletesen bírod a gyűrődést, felelősséget vállalsz magadért és másokért. Azonban ezeknek a képességeknek nem feltétlenül vagy birtokában.

Forrás: Thinkstock

A váll legfőbb feladata a karoknak biztosítani a cselekvés szabadságát. A túl merev vagy túl laza vállízület ehhez képest lehet beszédes. A vállak helyzete mindenképpen befolyásolja a légzést; különösen az előrehúzott vállak rontják annak minőségét. A légzésen keresztül az egész testre, a belső szervek működésére is kihatással vannak a vállak, egyúttal újabb és újabb felismeréseket tartogatnak azzal kapcsolatban, hogy testünket és elménket csak összefüggéseivel együtt ismerhetjük meg igazán.

Life.hu tipp

A jóga technikáival hatékonyan javíthatod a teherbírásodat is! Széles, erős, rugalmas vállakat szeretnél, amire legszívesebben mások a fejüket hajtanák, és ami könnyen viseli a karácsonyi "csomagot"? Hát akkor gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj, akár otthonról online, a JógaKlikkel! Eheti ingyenes, 30 perces jógavideónkért Diószegi Ádámmal a vállak fejlesztéséért itt találod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.