Egyre több világsztár áll be a jótékonykodók táborába, akik között talán Angelia Jolie a legismertebb. Ezentúl Pink is hivatalos UNICEF nagykövetként küzd a gyermekéhezés felszámolásáért.

Pinket, eredeti nevén Alecia Moore UNICEF Kid Power elnevezésű kezdeményezés nemzetközi szóvivőjeként harcol a gyermekéhezés ellen.

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Rob Kim

Pink, aki maga is egy négyéves kislány édesanyja, nemrég Haitin járt és az ottani élményei megerősítették az UNICEF-fel való közös munka iránti elkötelezettségében. "Egy héten belül látható volt a különbség a gyerekeken, szinte visszahozta őket az életbe ez az étel. Elképesztő volt" - mesélte. 

A program - melybe gyerekek, iskolák, családok jelentkezését várják - abból áll, hogy egy speciális karkötő és a hozzá tartozó alkalmazás révén a résztvevők pontokat tudnak gyűjteni, amelyekért cserébe az UNICEF partnerei biztosítják a pénzt ahhoz, hogy a szervezet gyógyhatású élelemcsomagot jutasson el világszerte a rászoruló gyerekeknek. A fiatalok testmozgással, napi célkitűzéseik teljesítésével tudnak pontokat gyűjteni.