Az év vége a karácsonyi készülődés mellett a céges bulikról is szól, ahol nem árt csinosnak, mégis kicsit visszafogottnak lenni. Larion Oscar sminkmester el is árulta nekünk, hogyan érdemes sminkelni ezekre az eseményekre! 

Légies könnyedség és frissesség – ez az a két dolog, amit érdemes szem előtt tartani, ha céges rendezvényre készülsz. Ahogy az általában lenni szokott, az egész napos hajtás után még gyorsan hazasiet az ember, átöltözni is alig van idő, a munkából kell "beesni" a céges vacsikra. Ezért érdemes pár trükköt bevetni! 

Forrás: Thinkstock

Frissítsd fel magad!

Mosd le a napi sminkedet, majd hidratálj. Termálvízzel permetezd a bőrödet, hagyd magától megszáradni! Ha nincs rá idő, akkor itasd le a felesleget a papír zsebkendővel. Tegyél fel egy bőregységesítő primert vagy báziskrémet, majd egységesítsd a bőröd színét egy folyékony alapozóval. A szemkörnyéket világosítsd ki korrektorral! A korrektor színe egy-két árnyalattal legyen világosabb, mint az alapozód színe. 

Hogy egész este stabil és tökéletesen mozdulatlan legyen a sminked, fixáld le porpúderrel.  Az orcák üde ragyogásához barackos árnyalatú arcpirosító az ideális. Finoman az arccsont alá tedd fel ívesen, kontúrmentesen. Szempilláidat mélybarna szempillaspirállal fesd ki! A csábítás első és legfontosabb kelléke a tekintet, amelyhez hozzátartozik a gondosan szedett, szépen ívelt szemöldök is. Még hangsúlyosabbá teheted a tekintetedet, ha szemöldököt tökéletesítő ceruzával élénkíted a színét. 

Forrás: Thinkstock

Alakítsd ki a szemöldökformát, majd satírozd be a ceruzával! Spirálfésűvel fésüld át, rendezd a szálakat, és ezáltal finomíthatod a textúrát. Az ajkak üde frissességéhez válassz egy olyan színű ajakrúzst, aminek a színe a legközelebb áll ajkad eredeti színéhez.  A körmök természetes ragyogását fokozza, ha egy nude, porcelán árnyalatú körömlakkal fested ki a körmeidet – jó készülődést! 

Life.hu tipp
De mit érdemes felvenni a céges buliba? Szemes Nóra személyi stylist szerint nyugodtan viselhetsz elegáns dolgokat, de a farmer-póló összeállítás is tökéletes egy szép, ünnepi kiegészítővel. Persze vannak olyan céges bulik, ahol szinte megkövetelik a koktélruhát, máshol gyakorlatilag egy bál a céges buli. Nóra azt szokta javasolni, érdemes kicsit kiöltözni, magas sarkút viselni,
de semmiképp sem szabad túlzásokba esni: a túl mini, túl szűk, túl kivágott ruhákat lehetőleg helyettesítsd csinos, de kicsit visszafogottabb holmikkal, hiszen ez tulajdonképp egy munkahelyi rendezvény.