5 tipp diétázóknak karácsonyra – Így kezdd plusz kilók nélkül az új évet!

karácsony diéta plusz kiló Újév fogyókúra ünnepek tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre sikeresen leadtad azt a kis fölösleget, és nem szeretnéd tönkretenni fáradozásaidat az ünnepi lakomakörök alatt? Ha betartod az alábbiakat, nem kell félned, hogy nem férsz bele a szilveszteri ruhádba.

1. Reggelizz!


Egy többfogásos vacsora után tudjuk, mennyire nehéz bármit is magadba gyűrni reggel, a derekad karcsúsága miatt azonban mégis muszáj: így nem kell félned attól, hogy farkaséhesen ülsz asztalhoz, vagyis továbbra is tudod tartani a mértékeket.

Forrás: giphy.com


2. Mozogj!


Bár az edzőterem bezárt, és valószínűleg nem is lenne kedved az idejárókkal tölteni az év legszebb ünnepét, mégsem biztatnánk arra, hogy a tévé előtt ülve add meg magad a maradék bejglik hadának. Menjetek el együtt a családoddal egy közös sétára, esetleg húzz futócipőt, és szellőztesd ki a fejed egy kiadós kocogással! Ha a hideg miatt mégsem kívánkozol a szabadba, csak szólunk: a négy fal között is lehet szuper gyakorlatokat végezni.

3. Maradj az egészséges ételeknél!


Az egy dolog, hogy figyelsz az adagokra karácsonykor is, ám egyáltalán nem mindegy, mit válogatsz a tányérodra. A legjobb, ha a köretet zöldségekkel váltod ki, kenyérből csak teljes kiőrlésűt választasz, gyümölcsöt nassolsz, kerülöd a zsíros, túlcukrozott és fehér lisztes dolgokat. Így olyan nagy baj nem történhet.

4. Óvatosan az alkohollal!


Leszögeznénk: az alkoholt cukorként bontja le a szervezeted, magyarul ugyanolyan hatással van rá, mint bármelyik édesség. Figyelj a mértékre, és részesítsd előnyben a könnyű és száraz fehérborokat vagy a pezsgőt!

Forrás: giphy.com


5. Mindenből egy keveset!


Az ünnepek a szeretteinkről és az együtt töltött időről szólnak. Ha szeretnéd megkóstolni nagymamád bejglijét, tedd meg bátran. Ha mézeskalácsot sütött neked a legjobb barátnőd, ne utasítsd vissza. Találd meg az arany középutat, tarts mértéket, és add át magad az ünnepi hangulatnak!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.