3 ok, amiért lencsével érdemes indítanod az újévet!

Forrás: Thinkstock -
lencse étkezés életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A lencsét többnyire azért választjuk január első napján, mert reménykedünk abban, hogy bőséget hoz az új évre. Ám nem csak emiatt érdemes enni belőle minél többet!

Ragyogó lesz tőle a bőr

A lencsének kifejezetten magas az antioxidáns tartalma, ez pedig segít abban, hogy ragyogó és sima legyen a bőröd. Gyakori fogyasztásával lassíthatod a bőr öregedését, a legtöbb hüvelyeshez hasonlóan a magas fehérje-, cink- és magnézium-tartalmának köszönhetően segíti a sejtek megújulását.

Forrás: Thinkstock

Lencse, a természet gyógyszere

Jó tudni, hogy a lencse gyógyhatásokban is bővelkedik. A cukorbetegeknek érdemes fogyasztaniuk, mert lassan szívódik fel belőle a szénhidrát, emellett alacsony a glikémiás indexe. Könnyen emészthető és a vércukoremelő képessége is alacsony. Laktózérzékenyek is ehetik, ha pedig rizzsel kombinálod, nagyon jót tesz a gyomornak. Gyermekeknél enyhíti a hasmenést is. Összetevői révén a lencse erősíti az immunrendszert, hatékony a vírusos fertőzések ellen.

Jót tesz az agynak

Ha szeretnéd, hogy fitten és éberen vágj neki 2016-nak, akkor is egyél lencsét! A benne lévő B1-vitamin kedvezően hat az idegrendszerre, krómtartalma révén pedig csökkenti az agyvérzés kockázatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.