A lencsét többnyire azért választjuk január első napján, mert reménykedünk abban, hogy bőséget hoz az új évre. Ám nem csak emiatt érdemes enni belőle minél többet!

Ragyogó lesz tőle a bőr

A lencsének kifejezetten magas az antioxidáns tartalma, ez pedig segít abban, hogy ragyogó és sima legyen a bőröd. Gyakori fogyasztásával lassíthatod a bőr öregedését, a legtöbb hüvelyeshez hasonlóan a magas fehérje-, cink- és magnézium-tartalmának köszönhetően segíti a sejtek megújulását.

Forrás: Thinkstock

Lencse, a természet gyógyszere

Jó tudni, hogy a lencse gyógyhatásokban is bővelkedik. A cukorbetegeknek érdemes fogyasztaniuk, mert lassan szívódik fel belőle a szénhidrát, emellett alacsony a glikémiás indexe. Könnyen emészthető és a vércukoremelő képessége is alacsony. Laktózérzékenyek is ehetik, ha pedig rizzsel kombinálod, nagyon jót tesz a gyomornak. Gyermekeknél enyhíti a hasmenést is. Összetevői révén a lencse erősíti az immunrendszert, hatékony a vírusos fertőzések ellen.

Jót tesz az agynak

Ha szeretnéd, hogy fitten és éberen vágj neki 2016-nak, akkor is egyél lencsét! A benne lévő B1-vitamin kedvezően hat az idegrendszerre, krómtartalma révén pedig csökkenti az agyvérzés kockázatát.