Szombaton lesz 34 éves a gyönyörű hercegnő, aki köztudottan imádja a piperéket: saját maga készítette el a sminkjét még az esküvőjére is. Az egyszerű, visszafogott megoldások híve ő, így nem nehéz elkészíteni kedvenc makeupját sem. Larion Oscar sminkmester most ebben segít, de arról is kérdeztük a szakértőt, ha tehetné, ő mit változtatna Katalin sminktechnikáján. 

Ragyogóan természetes megjelenés, kifinomult tökéletesség jellemzi Katalint. Mindig a tutira megy, jelszava pedig: csak semmi túlkapás! Minimalista smink és visszafogott színek jellemzik őt.

Forrás: AFP

Ha szeretnéd elkészíteni a hercegnő ikonikus sminkjét, akkor nincs nehéz dolgod:  először folyékony alapozóval egységesítsd bőröd színét. Orcáidat élénkítsd egy mályvás árnyalatú arcpirosítóval,  az arccsont alá tedd ívesen a halánték irányába, kontúrmentesen. Szépen dolgozd össze az alapozóval - ideális, ha krémpirosítót választasz. Ezután fixáld le porpúderrel, hogy stabil maradjon.

Szemöldöködet élénkítsd, majd fésüld ki a száliránynak megfelelően. Katalin a szemfestéséhez mindig használ egy alapszínt, ami nem más, mint a bézs: tedd te is ezt a színt a mozgó szemhéjadra, majd egy fekete szemceruzával kontúrozd körbe a szemedet alul-felül.

Forrás: Thinkstock

Finoman satírozd el a kontúr éles széleit! Szempilláidat egy természetes hatású fekete szempillaspirállal fesd ki.

Ha példaképed kifinomult érzéki és természetes megjelenését követnéd, akkor szerezz be egy nude és egy mályvás rózsa árnyalatú ajakrúzst.  Általában ezt a két színt variálja Katalin is. Töltsd fel ajkaidat a választott rúzzsal, és már kész is a hercegnői sminked!

Tippek a hercegnőnek Larion Oscartól

Sokat töprengtem a Katalin-jelenségen. Nem lehet könnyű betöltenie azt a posztot, amit választott magának, és amit el is várnak tőle: fárasztó lehet a mindig tökéletes megjelenésű, modoros, felelősségteljes hercegnőt alakítani úgy, hogy mellette még az anyaszerepnek is megfeleljen. De hiányolom az emberit, a nőt belőle; jó lenne farmerben és egy pólóban is látni őt. Szerintem nem lehet úgy leélni egy életet, hogy a látszólagos komfortzónában rekedünk, mert az biztonságos, azt már ismerjük, csak az a kényelmes.

Forrás: AFP

Az élet körforgása a folyamatos változásról és megújulásról szól. Katalin karakteres arca pedig nem bírja el az erős sminket. Persze értem én a szemceruzával körbekontúrozott szemfestését, mert így látható a szeme, de túl kemény lesz az összhatás. Nem húznám ki feketével alul a szemét, inkább barnával lágyítanám. Highlightokkal pedig finomabbak lennének karakteres vonásai.

Viszont az jól látható, hogy sminktechnikája sokat javult az arcpirosító használatával kapcsolatban: lényegesen kifinomultabb, mint korábban. Különböző élethelyzetekben, amikor fantasztikus ruhákban pompázik, a sminkelésben használt színeket az öltözékéhez igazítanám, és finom újításokkal itt-ott színeket is csempésznék a sminkjébe, mert nem mindenhez illik ám ez a jolly joker makeup. Ha az alkalom megkívánja, bátrabban használnék a helyében akár színesebb rúzsokat is!