Már megkezdődött az idei báli szezon, így ha te is hivatalos vagy egy-egy jeles eseményre, akkor érdemes kicsit tájékozódnod a legújabb trendekről. A ruha mellett a smink is egy nagyon fontos kérdés: Larion Oscart faggattuk arról, hogyan is készül a tökéletes báli smink 2016-ban. 

A jeles alkalomra mindenki tökéletes megjelenést szeretne. Ha nagy a tét, különleges események alkalmával érdemes szakemberekkel elkészíttetni a sminket, frizurát. Legyél te az est fénypontja a szezon legizgalmasabb színeivel! 

Forrás: Thinkstock

Ha nincs mód a hosszas előkészületekre, és nem tudsz szakemberhez fordulni, mindenképp előre készítsd fel a bőrödet, hogy üdítő jelenség legyél aznap este.

Az alapos arctisztítás után kényeztesd a bőrödet arcpakolásokkal, finom krémekkel.  Majd jöhet a bőrtökéletesítő face primer. A báziskrém feltölti a szabad szemmel alig látható egyenetlenségeket, ezzel tökéletes alapot biztosít az alapozónak.

Fényvisszaverő korrektorral világosítsd ki a szem alatti területet, majd alaposan dolgozd össze a textúrákat, végül porpúderrel fixáld le. Érdemes figyelembe venni a választott alkalmi ruha színét, és ha szeretnéd, a sminkedbe is csempészd bele a ruha árnyalatát, esetleg textúráját.

Ha a ruha fényes, vagy vannak kiemelt részei, akkor ez esetben a szemsminkedhez használj egy kevés fémes szemhéjpúdert, de ellensúlyozd matt színnel, így tökéletes egyensúlyban lesz a tekinteted a ruháddal.

A másik szempont, ami alapján folytasd a sminkelést, hogy hová szeretnéd tenni a hangsúlyt. Szemhangsúlyos sminknél  válaszd a szezon új árnyalatait: a lilásszürkét, a jegeskávét vagy a kéket. A tetszőlegesen választott színnel készíts egy füstös hatású szemet, majd mélyítsd egy kis feketével a szempillatövet. Szempilláidat csomómentesen dúsítsd fekete szempillaspirállal. Szemöldöködet formázd meg és élénkítsd színét a hajtöved színéhez, de ügyelj rá, hogy a természetes hatás érdekében fésüld ki a felesleget. Ehhez a három új, trendi színhez jól passzolnak a barack különböző árnyalatai mind az arcpirosító, mind az ajakrúzs tekintetében.

Taylor SwiftForrás: AFP, Northfoto

Ha ajakhangsúlyos sminket készítesz,  mindenképp próbáld ki a szezon legizgalmasabb fiestapiros árnyalatát. Sokkal visszafogottabb, mint a klasszikus piros, általa kifinomultan szenvedélyes lesz a megjelenésed. A tartós hatás érdekében, hogy fesztelenül élvezd az estét, használj lip primert, azaz ajakbáziskrémet. Ezután a harmonizáló színű ajakkontúr-ceruzával rajzold meg a kívánt formát, és satírozd ajkad egészére a ceruzát. Sokkal tartósabb lesz majd rajta az ajakrúzs! Töltsd fel ajkaidat az érzéki fiestapiros árnyalatú ajakrúzzsal.

Forrás: Thinkstock

De ha nagyon trendi szeretnél lenni, akkor ezt az árnyalatú ajakrúzst próbáld ki matt változatban. A matt rúzs előnye, hogy extrán pigmentált, és sokkal tartósabb, mint a hidratáló tulajdonságú társai.

Erre figyelj!
Ajakhangsúlyos sminknél highlighttal emeld ki a szemzugot, a szemöldökcsontot és az arccsontot. Készíts egy kifelé vastagodó cicás tusvonalat, szempilláidat fent duplán fesd ki hozzá. Orcáidat barackos árnyalatú arcpirosítóval élénkítsd.

Ragyogj ki a tömegből csillámok nélkül a szezon legizgalmasabb színeivel!