Három nő kálváriája - Mit nevezhetünk családnak?

édesanya anya-gyermek kapcsolat Anglia család nagynéni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Londonban élő Livvyt egészen csecsemőkora óta édesanyja és a nagynénje nevelte. Mivel azonban gondviselői nem alkotnak egy párt, "csupán" testvéri kötelék fűzi őket össze, jogi szempontból nem számítanak családnak. Így az ezzel járó hasznokat sem élvezhetik.

Mikor Catherine Utley 1993-ban teherbe esett, tudta, hogy a gyerekét apa nélkül kell felnevelnie, viszont nővére, Ginda egyből melléállt, és mindenben támogatta őt. Azóta több mint két évtized telt el, lánya, Livvy lediplomázott, és most ismét hárman élnek együtt abban a londoni sorházban, amit együtt vettek a nővérek Livvy kiskorában.

Livvy Forrás: Facebook/Livvy Utley

És itt kezdődnek a problémák. A két nőt ugyanis semmilyen törvény nem segíti abban, hogy mentesüljenek valahogy az örökösödési illeték alól, ahogy erre a heteró vagy a meleg pároknak lehetőségük van. Ha tehát egyikük meghal, a másiknak legalább 100 000 fontot – azaz több mint 40 millió forintot – kell majd fizetnie a megörökölt ház után, ami lényegében annyit jelent, hogy el kell majd adni a közös otthonukat.

"Segíts ki egy kis spermával!" - A világ legfurcsább családjai

Mennyire fontos a klasszikus családminta a gyerekek számára? Vannak, akik fittyet hánynak a konvenciókra, és egészen különös módját választották a családi életnek – hogy működik-e? A Life.hu korábbi cikkéből megtudhatod.

Mindez azért lehetséges, mert amióta megvették a házat, az ingatlanárak hatalmasat ugrottak. A nővérek nem várják, hogy bárki sajnálja őket emiatt, csupán azt nem értik, hogy

ma, amikor oly mértékben kiszélesítették a család fogalmát Angliában, hogy lehet, hogy éppen ők, akik világéletükben egy családot alkottak, nem férnek bele ebbe a kategóriába.

A történetben a legabszurdabb az, hogy

ha Catherine és Ginda simán csak barátnők lennének – nem is szexuális partnerek -, akkor semmi probléma nem lenne velük,

így azonban, hogy vérrokonok, kizárja őket a törvény a család fogalmából, hiszen a házasoknál is tilos a vérségi kapcsolat.

Livvy az édesanyjával, Catherine-nel Forrás: Facebook/Livvy Utley

Pedig, hogy ők hárman mennyire egy család, azt mi sem bizonyítja jobban, mint Livvy vallomása, aki valójában semmilyen különbséget nem tesz vér szerinti anyja és nagynénje között, mindkettőjüket az édesanyjának tartja. Az iskolatársai sokáig nem is jöttek rá, hogy két nő neveli, a nővérek ugyanis nagyon hasonlítanak egymásra, így a gyerekek és a szülők is azt hitték, mindig ugyanazt a személyt látják. Catherine pedig el sem tudja képzelni, mi lett volna, ha Ginda annak idején nem áll mellé, és nem segít neki a gyereknevelésben, és bár tisztában van vele, hogy egy ideális családban egy anya és egy apa neveli fel a gyerekeket, úgy érzi, a körülményekhez képest ők is tökéletes családot alkotnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.