Mindössze 26 évesen választották a világ egyik legbefolyásosabb nőjének, de volt már az év dalszerzője is, továbbá 6 Grammyvel és 10 American Music Awards díjjal is büszkélkedhet. A világ legsikeresebb asszonyai sorozatunk következő részében Taylor Swift amerikai énekesnő életútját járjuk körbe.

Taylor Alison Swift 1989-ben született, debütáló kislemeze 2006-ban, mindössze 17 éves korában jelent meg. Ezt rövidesen követte az önmagáról elnevezett első albuma, amely az Egyesült Államokban többszörös platinalemez lett. 2008 novemberében megjelent második lemezével még nagyobb sikereket ért el: négy Grammy-díjat zsebelt be vele, köztük az "Év albuma" és az "Év countryalbuma" címeket. 

Taylor Swift 2007-ben, 18 évesenForrás: AFP

Innen pedig már nem volt megállás. A mai napig ontja a slágereket, 

világszerte 20 millió lemezt és 50 millió kislemezt adott el,

megválasztották az év dalszerzőjének és a többi között 6 Grammy-, 10 American Music Awards, 7 Country Music Association Awards, 6 Academy of Country Music Awards és 13 BMI Awards díjjal büszkélkedhet. 

A Billboard Music Awardson bezsebelt díjai, 2015Forrás: AFP/Robyn Beck

Bár zenei karrierjének köszönhetően nevét az egész világon ismerik, Swiftnek mindez nem volt elég, a filmvásznon is kipróbálta már magát. Szerepelt a CSI: A helyszínelők című tévésorozatban, a Valentin-nap című filmben, és a The Lorax című animációs filmben. 

Forrás: Instagram/Yao Chen, Annie Leiboeitz for Pirelli
A világ legsikeresebb asszonyai: Jao Csen

Hogy mi kell ahhoz, hogy egy nő sikeresnek, befolyásosnak mondhassa magát, és hogy a világ is ezt gondolja róla? Sorozatunk következő szereplője amellett, hogy Kína egyik legfelkapottabb színésznője, több mint 77 millió internetes követővel büszkélkedhet, sőt, ő az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának első kínai jótékonysági nagyköveteKorábbi cikkünket itt elolvashatod. 

Sok más hírességhez hasonlóan Taylor Swift is tudja, hogy sikerei, luxuséletmódja mellett a rajongóira is gondolnia kell, sőt azokra is, akiknek nem adatott meg a kényelmes, gond nélküli élet. Éppen ezért 

támogatja a művészeti oktatást, a gyermekek írni-olvasni tanulását, segíti a természeti katasztrófák áldozatait és a beteg gyermekeket. 

Forrás: AFP

Énekesi karrierjének és karitatív munkájának eredményeképpen a Forbes magazin 2015-ös százas listáján Taylor Swift lett a 64. legbefolyásosabb nő. Nem mellesleg pedig ő volt a legfiatalabb az egész mezőnyben.