A kedvenc világszárjainkat legtöbbször csak távolról csodálhatjuk, ezek alapján pedig kialakítunk róluk egy képet, amin nagy Ő pózban feszítenek. De ácsi! Fantáziálgassunk egy kicsit arról, hogy mi történne, ha a valóságban is összefutnánk kedvencünkkel és kiderülne, hogy alacsony?! Vajon elfogadnánk Frodótól a gyűrűt?

Játsszunk egy kicsit! Játsszuk azt, hogy egy világsztárral randizunk, és, hogy valószínűbbnek tűnjön, 

egy pár percre repüljön a képzeletünk New Yorkba.

Szóval tegyük fel, hogy ott ácsorgunk New York belvárosában, mondjuk a Times Square-en. Tegyük fel, hogy a langyos szél simogatja a hajunkat, a szikrázó napsütésben pedig a körülöttünk rohanó tömeg fut versenyt az idővel.

Mi azonban csak állunk, lassan kémleljük a környéket, tekintetünk megáll a magas férfiakon, majd mikor ráeszmélünk, hogy nem, nem ő az, akit várunk, tovább pásztázzuk az arcokat. Minden perc óráknak tűnik, szívünk egyre hevesebben lüktet,

nem nem ő az, ő sem, hol van már, átvert?

Pedig olyan szép a mosolya, ó Johnny, ó Brad, Leonardo, Elijah, Radcliffe, vagy Al Pacino és még folytathatnánk a sort... Majd megkocogtatja a vállunkat valaki, lassan megfordulunk, és mintha álmunkból keltenének fel, hogy aztán egy rémálomba csöppenjünk, ott áll előttünk a sármos, szexi, irtó helyes, adoniszi vonásokkal megáldott Nagy Ő! Csak egy gond van, hogy a valóságban még hozzánk képest is alacsony. 

Alacsony?! Ne túlozzunk, egy TÖRPE!

Mi van akkor, ha a nagy sztárunk egy manó?Forrás: Thinkstock

De hogy mindezt a valóságban elkerüljük, vagy, hogy ne legyünk királynői egy álmokból épített várnak, nézzük meg inkább, hogy kik azok világsztárok, akik csak a hét törpét játszhatnák el a mesénkben. Persze tegyük hozzá, hogy a magassági kérdés eléggé relatív, de legyen a hőn áhított férfi 180 cm-nél magasabb.

Tom Cruise 

Tom 170 cm magasForrás: Picture-Alliance/AFP/Dennis Van Tine/Geisler-Fotopres

Az utóbbi években két karcsú, magas nőt is feleségének tudhatott, s számtalan kasszasikert forgatott a mindössze 170 centiméter magas Tom Cruise, aki egyébként egymagas Robert Downey Jr.-ral és Al Pacinóval is. Önbizalomhiányban biztosan nem szenved, annak ellenére, hogy az Interjú a vámpírral film forgatásán speciális cipővel magasították Brad Pitt mellé, s hasonló trükköt alkalmaztak a Cameron Diazzal közös filmjében is.

James Franco

James 179 cm magasForrás: AFP/RIA Novosti/Ekaterina Chesnokova

James egy centimér miatt esett távolabb a 180 centis viszonyítási pontunktól, és bár a listánkon szerepel, de ha a fenti történet valósággá változna, elnézőbbek lennénk, és igen, még a magassarkúról is lemondanánk.

Daniel Radcliffe

Daniel alacsonynak és nyominak tartja magátForrás: AFP/Dominique Faget

Kortársai közül nem egy lánynál kisebb a még mindig fiatal Harry Potter-sztár, Daniel Radcliffe, s ezt tudja is magáról: 167 cm magas, és bár egy magas Dustin Hoffmannal, "alacsonynak és nyominak" tartja magát. Korábban szeretett volna szexi srácként tündökölni, de hamar belátta, hogy ez nem az ő útja - lányok százezrei gondolják ezt egy kicsit másképp.

Dustin Hoffmann

Csak mert alacsony, attól még lehet szívdöglesztőForrás: AFP/Jason Merritt

166 centiméternyi tömény zsenialitás: így jellemezhetnénk korunk egyik legjobb színészét. A 152 cm magas DeVitóhoz hasonlóan őt is több támadás érte az iskolában termete miatt, de szemtelensége, poénjai és szeretetreméltósága végül elhallgattatta a kritikusokat. Pályája a Diploma előtt című film óta töretlenül ível felfelé, felejthetetlen alakításaiban pedig cseppet sem zavarja, hogy alacsonyabb az átlagembernél.

Michael J. Fox 

Michael J. Fox és a légdeszkaForrás: UIP-Duna film

A Vissza a jövőbe című trilógia vagy a Szenzációs recepciós sztárja sem nőtt túl magasra, 163 cm, ennek ellenére tízezrek rajongtak érte már fiatal korától. Testmagasságánál pedig jóval nagyobb problémával küzd: fiatalkori Parkinson-kórját igyekszik karban tartani.

A Hófehérke és a hét törpe castingjához adunk még némi segítséget, de vigyázz, lehet, hogy a kép láttán csalódni fogsz nagy sztárszerelmeidben... Ne felejtsd, hogy 1 láb kb. 30,5 cm. Nézd meg, ki milyen magas itt!