A napi rutinhoz, a tökéletes hétköznapi smink elkészítéséhez minimum 5 ecsetre van szükség. Ennyivel már makulátlan lehet a megjelenésed Larion Oscar sminkmester tanácsait követve. 

1. Alapozóhoz és pirosítóhoz 

A tökéletes megjelenés az alapozással kezdődik. Az egységes alapozáshoz szükséges egy alapozóecset. Nálam jól bevált a kerek vágott ecset, ami egységesen teríti az alapozót, még a finom hajlatokban is jól dolgozik. Ideális még a formája miatt az arckontúrok kiemelésére, valamint a pirosító kontúrmentes felvitelére is. 

2. Púderhez 

Ahhoz, hogy a tökéletes alapunk az is maradjon, le kell fixálnunk púderrel: ehhez szükséges a púderecset. A kisebb és közepes méretet célszerű arcfixáláshoz használni, a nagyobbakat nagyobb felületre: a dekoltázs- vagy testpúderezésre vagy akár a bronzosításra. 

Forrás: Larion Oscar

3. Szemfestéshez 

A szemfestéshez, ha csak egy ecsetet választhatsz, akkor egy közepes méretet javasolok. Mérete ideális az alsó pillatő festésére, valamint a mozgószemhéjra is. Elengedhetetlen kellék az izgalmas füstös hatású szemfestéshez és a színek összemosásához. 

4. Szemöldökhöz és tusvonalhoz 

A ferdén vágott ecset ideális a szemöldök megformázásához, a tökéletes szemöldök kialakításához. De nagyon szuperül működik tusecsetként is. Húzhatunk vele nagyon vékony, de akár vastag, extrém hatású tusvonalakat is. Jól használható a szemceruza felvitelére, elsatírozására, valamint krémtusokhoz egyaránt. 

5. Rúzshoz 

Élénk színű ajakrúzs tökéletes felviteléhez elengedhetetlen egy jó rúzsecset. Jó, ha olyat választasz, aminek kupakja is van, mert az sokkal higiénikusabb. Egy jó rúzsecsettel sokat spórolhatsz, hisz jóval kevesebb rúzst használsz, ráadásul sokkal precízebben viheted fel. Az ecset élével kontúrozhatod, míg lapjára fordítva egyenletesen feltöltheted ajkaidra a rúzst. 

Így ápold az ecseteket!
Az ecseteket minden használat után illik kimosni, de legalább hetente egyszer. A legkönnyebben szappanos langyos vízzel kimosva távolíthatod el a szennyeződéseket az ecseteidből. Ha gyors megoldásra vágysz, fontos tudnod, hogy vannak ecsetmosó folyadékok, amik egyszerre tisztítják és fertőtlenítik is az ecseteidet. Legyen mindig tökéletesen tiszta az eszköztárad!