Ha külföldi utazásról van szó, sokan a már jól bevált helyeket választják, de talán még többen vannak azok, akik szívesen belevágnak az ismeretlenbe, és ott szeretnek lenni, ahol mindig történik valami. A tökéletes célállomás kiválasztása nem könnyű feladat, ám az Airbnb most ebben is segít. A világ legnagyobb szálláshely-szolgáltatója összegyűjtötte azokat a városrészeket, ahol az elmúlt évben jelentősen megnőtt a foglalások száma. Ezúttal nem fogsz lemaradni az autentikus élményekről!

Csúó-ku, Oszaka, Japán

A ranglistát Csúó-ku vezeti, ami az előző évhez képest hatalmas, mintegy 7000%-os növekedést produkált. A vibráló negyed tele van divatos kávézókkal, üzletekkel, galériákkal és történelmi nevezetességekkel, így remek „hotspot” a kíváncsi turisták számára. Szintén itt található Japán egyik leghíresebb épülete, az oszakai kastély, és a parkja cseresznyevirágzás idején egyszerűen álomszép!

Forrás: Thinkstock

Banglampoo, Bangkok, Thaiföld

Első pillantásra álmos negyednek tűnhet a lista második helyezettje (1230%), de a nyüzsgő utcák végtelen lehetőséget rejtenek azok számára, akik igazán különleges és felejthetetlen élményekre vágynak. Rámen shopok, gyönyörű templomok és jazz klubok adják ennek a városrésznek a különlegességét, ám esténként a szórakozni vágyók is megtalálják itt a számításukat.

Fotó: Brent Lewin for Airbnb

Brickfields, Kuala Lumpur, Malajzia

A malajziai Brickfields közel van a városközponthoz, és magán hordozza az indiai kultúra minden jellegét Bollywoodtól kezdve a fűszereken át egészen a zenéig. Az Airbnb jelentése rámutat arra, hogy a terület gyors átalakuláson ment keresztül az elmúlt években, így mostanában egy új városrész kezd kialakulni, ahol sorban épülnek a lakások, az irodák és az üzletek. A „kis Indiaként” emlegetett negyed 1200%-os növekedésével a 3. helyen áll, és tökéletes hely lehet a szabadidő eltöltésére.

Forrás: Thinkstock

Capucins, Bordeaux, Franciaország

2014-ről 2015-re 960%-os növekedést tudhat magáénak a Bordeaux „hasaként” emlegetett negyed, mert amíg a város és környéke elsősorban boráról híres, Capucins fantasztikus gasztronómiája miatt vált népszerűvé az utazók körében. Ha netán ellátogatsz ide, indítsd a napodat friss bagettel és „jésuites”-szel (mandulás sütemény), amit beszerezhetsz a helyi pékségekben. Ne hagyd ki a délnyugat-franciaországi település fő attrakcióját,  a Marché des Capucins-t, ahol a friss osztriga mellett egyéb ínyencségeket is megtalálsz.

A  Marché des CapucinsForrás: Thinkstock

Koukaki, Athén, Görögország

Az 5. helyen álló Koukaki az egyik legsétálhatóbb városrész Athénban, ami számos étteremmel, turistanevezetességgel, bárral és történelmi kinccsel büszkélkedhet.  A Drakou és az Olymbou  nevű utcákat az elmúlt években autómentessé tették, ezért ide feltétlenül el kell látogatnod, ha egy kis esti andalgásra vágysz. Ráadásul a gasztronómiai örömökről sem kell lemondanod, az “I Fabrika tou Efrosinou”-ban rendelhetsz mezét és különféle ragukat, a „Monsieur Barbu” és a “Hops” hamburgerei pedig verhetetlenek. 

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock
A Life.hu extra tippje
Annak ellenére, hogy a világ egyik legrégebbi városa, Athén egy 21. századi metropolisz, egy olyan úti cél, ami bőven kínál izgalmakat és látnivalókat, függetlenül attól, hogy milyen turista-típus vagy. És hogy miért a tavasz a legjobb alkalom a kiruccanásra? Mert az időjárás szó szerint tökéletes! Látogasd meg Athént 76.900 Ft/fő/4 éjtől.

Triana, Sevilla, Spanyolország

Az Airbnb-n tavaly 770%-os növekedést produkált a sevillai Triana, ami macskaköves utcáival, színesre festett házaival és folyóparti éttermeivel olyan, akár egy színes mesekönyv.  A negyed nemcsak gazdag történelmi múlttal, hanem életteli jelennel is rendelkezik, és különleges varázsát nehéz szavakba önteni. Sétálj át az II. Izabella-hídon, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra, igyál egy kávét a Plaza del Altozano-n, és látogass el a vásárcsarnokba, ahol a standok azulejosszal vannak díszítve.

Forrás: Thinkstock

Hammerbrook, Hamburg, Németország

Németországos hangulatos kikötővárosa sajátos karakterrel rendelkezik, és itt a „Große Freiheit”, vagyis a nagy szabadság valóban az élet egyedülálló megközelítését jelenti. Hammerbrook az elmúlt években új identitást szerzett, és népszerű lakónegyeddé vált, ahol a régi és az új épületek tökéletesen kiegészítik egymást. Korábbi nevén „Kis Velence”, ma Hammerbrooklyn bebarangolása remek időtöltést kínál, és fákkal szegélyezett csatornái igazán romantikus hatásúak. 

Forrás: Flickr/liebeslakritze
Tudtad?
Budapest VII. kerülete is szerepel a világ legmenőbb helyei között, ami 2014-hez képest 145%-kal tudta növelni látogatóinak számát. Erzsébetvárost főként a kultikus romkocsmák miatt kedvelik a turisták, és a legendás Szimpla Kert az abszolút kedvenc.

A lista további szereplői: Kaneohe (Oahu, Egyesült Államok), Meireles (Fortaleza, Brazília), Roma Sur (Mexikóváros, Mexikó), Oak Lawn (Dallas, Egyesült Államok), Poncey-Highland (Atlanta, Egyesült Államok), VII. kerület (Budapest, Magyarország), Bukit-félsziget (Bali, Indonézia), Richmond (Melbourne, Ausztrália), Constitución  (Buenos Aires, Argentína).