A turisták a szárazföldön is bőven találhatnak maguknak olyan helyszíneket, ahol kellőképpen kiélhetik kalandvágyukat, de a vízi világ másfajta izgalmakat rejt magában. Lenyűgöz a tenger alatti élet, és közelebbről is megcsodálnád a mélység titokzatos lényeit? Ha van elég bátorságod kipróbálni az ismeretlent, megmutatjuk, milyen fantasztikus élmények várnak odalenn!

Az igazi „Wow!”-élmény: a láthatatlan Maui 

„Maui no ka oi” egy helyi mondás, ami lefordítva annyit jelent, hogy „Maui a legjobb”, és ha ellátogatsz ide, magad is meggyőződhetsz arról, hogy a sziget teljes mértékben kiérdemelte ezt a címet.  Sokszínűségben a Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb tagja verhetetlen, érintetlen szépsége és gyönyörű üdülőhelyei minden évben mágnesként vonzzák a turistákat. 

A gyönyörű Kaanapali strand MauinForrás: Thinkstock

Ám Mauin az élet korántsem csak a pihenésről szól, a szabadtéri kalandok legalább annyi örömet nyújtanak, mint egy hűsítő koktél társaságában heverészni a homokban. Ha meglesnéd a víz alatti világ titkait, ugyanakkor szárazon szeretnél maradni, nevezz be egy tengeralattjáró-túrára ami mintegy 100 láb mélységbe ereszkedik le. Inkább a felszín felett maradnál? A sétahajók fedélzetéről nemcsak a panorámában, hanem a bálnákban is gyönyörködhetsz! 

BálnalesenForrás: Thinkstock
A Life.hu extra tippje
A Karib-tenger azon helyek egyike, ami valószínűleg mindenki bakancslistáján szerepel. A trópusi napsütés, a csodálatos szigetek, a lenyűgöző élővilág és rengeteg nagyszerű program teszi tökéletessé a vakáció élményét. Az isteni Sophia Loren ihlette MSC Divina most elvisz téged az egzotikumok földjére 388.500 Ft/fő/9 éjtől.

Szobrok az óceán fenekén 

Grenada sok szempontból különleges: az itt élő emberek, a környező tengerek, a dús természeti környezet, ám a nyugati partjainál mindez egy mágikus egésszé áll össze. 

Grenada fővárosa, St. GeorgeForrás: Wikipédia/Julien Mitchell

A brit származású búvárkutató és művész, Jason deCaires Taylor által létrehozott víz alatti szoborpark elsőre egy kicsit hátborzongató, mégis kihagyhatatlan. Az egyik legikonikusabb installáció a Krisztus-szobor, ami karjait a víz felszíne felé emeli, de a kézen fogva kört alkotó gyerekek is elképesztő látványt nyújtanak. A szobrok speciális összetételű betonból készültek, és arra tervezték őket, hogy elősegítsék a korallok megtelepülését azon a területen, amely korábban komoly viharkárokat szenvedett. 

Forrás: www.grenadaunderwatersculpture.com

Robogj a víz alatt!

Képzeld el, hogy a víz alatt száguldozol, mintha csak egy sci-fiben lennél, de ezúttal nem lesz szükség speciális effektekre ahhoz, hogy valóra váljon a fantáziád. Az Amerikai Virgin-szigetekhez tartozó St. Thomas egy eldugott karibi paradicsom, tele millió meglepetéssel: világhírű golfpályái, idilli strandjai, kulturális csemegéi és pulzáló éjszakai élete szinte garancia a felejthetetlen élményekre. Itt a felszín alatt is bámulatos impressziókra számíthatsz: az egyedi építésű elektromos robogókkal három méter mélyre merülhetsz, és a víz alatti kamerával megörökítheted az óceán csodáit.

St. ThomasForrás: Wikipédia

Cetcápák között Belizén 

Ha valami egzotikus helyre vágynál, Belize az egyik legfestőibb úti cél, amit csak javasolhatunk. A kellemes klíma, a pazar élővilág, a gyönyörű maja romok és a dzsungeltúrák igazi földi mennyországgá teszik a közép-amerikai országot. Természetesen vízi attrakciókban sincs hiány, ám Belize ebben is valami egészen különlegeset kínál. A cetcápa a Föld legnagyobb hala, ám megfélemlítő neve ellenére szelíd teremtény. Ha szívesen tanulmányoznád közelebbről is ezeket a hatalmas állatokat, a Gladden Spit védett tengeri területen van erre a legnagyobb esélyed. Mivel a cetcápák közismerten kíváncsi természetűek, általában nagyon közel engedik magukhoz a búvárokat, így bámulatos felvételeket lehet róluk készíteni, mielőtt alámerülnek a mélységbe. 

Belize partjaiForrás: Jennifer Williams/Wikipédia

Szórakozz halak társaságában! 

Mi lehetne jobb annál, mint hajnalig táncolni a hullámok között? Az Indiai-óceánban található a világ első víz alatti szórakozóhelye, amely egyedülálló a maga nemében. A Maldív-szigeteki luxus resort bárjából káprázatos kilátás nyílik a vízre, és miközben a vendégek a tengeri rózsákat idéző székben ücsörögnek, papagájhalak, murénák és teknősök úsznak el előttük. A kagyló ihlette klubban a látványon túl pezsgős reggelik, gourmet fogások és fantasztikus partik gondoskodnak a kikapcsolódásról. 

A víz alatti bárForrás: www.minorhotels.com