A szépen szedett, gondozott szemöldök smink nélkül is meghatározó éke az arcnak. Egy kis hangsúlyozással pedig megkoronázza a szemfestésedet. Olvasd el Larion Oscar sminkmester tippjeit! 

Manapság a természetes vastagságú szemöldök a trend. A formázás alapja, hogy a szemöldök színe minden esetben harmonizáljon a hajtő színével. 

Forrás: Thinkstock

Szemöldöködet élénkítheted és formázhatod szemöldökceruzával, matt szemhéjpúderrel, szemöldökporral, szemöldökspirállal vagy a kifejezetten erre a célra készült, gél állagú krémmel. Fontos, hogy az élénkítést követően alaposan fésüld meg a szemöldöködet, hogy természetes hatású maradjon. 

Eszközök 

A szemöldökceruzákkal finoman lehet élénkíteni, de a végükön található spirálos kefével száliránynak megfelelően fejezd be a műveletet. A szemöldököt porokkal, valamint gél állagú krémekkel lehet korrigálni, esetlegesen feltölteni a hézagokat. A szemöldökspirálok új, háromdimenziós lehetőséget nyújtanak, hisz magát a szemöldökszőrt festik és formázzák meg fantasztikus természetességgel. Van köztük transzparens, azaz áttetsző változat, ami segíthet a kósza szálakat egymáshoz tapasztani, így természetes és rendezett lesz a végeredmény.

Így formázd meg 

Először is fontos, hogy az orrcimpával egy vonalban kell lennie a szemöldök kezdetének. Ha kissé benőtt vagy túlnyúlik, szedd ki egy szemöldökcsipesszel A szemöldök legmagasabb pontja a szem 2/3-ára esik, ezt az ívet alakítsd ki, ám arra ügyelj, hogy a szemöldököt kívülről befelé haladva, csak alul szabad szedni. A szemöldök végét pontosan meghatározhatod ha az orrcimpát összekötöd a külső szemzuggal. 

Forrás: Thinkstock

Így fesd ki 

A tökéletes szemöldök-kialakítást a szemöldök alsó ívének kiemelésével kezdd, ez legyen határozott vonalvezetésű, és felfelé halványodjon el a szín, száliránynak megfelelően. A még kifejezőbb hatás érdekében a kialakítás után tegyél egy kis korrektort a szemöldökcsontra, és szépen dolgozd el az ujjaddal. Így optikailag is nagyobb, hangsúlyosabb lesz a szemtájék.